Για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης την Τετάρτη 10 Απρίλη

 

Τα  μέλη του ΔΣ του ΕΚΞ από την ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και την ΔΑΚΕ δεν είδαν μπράβους, νοθείες, μοιρασμένες αποβραδίς κάρτες αντιπροσώπων, αλλά τους κυρίους Παναγόπουλο, Καραγεωργόπουλο και ΣΙΑ που οι κακόμοιροι εμποδίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν κι έτσι δεν πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Για το αν οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. τρομοκρατούν, μπορούν να  δώσουν απάντηση τόσο σωματεία όσο και εργαζόμενοι της Ξάνθης, όπως οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, της ΡΟΔΟΠΗΣ, της ΒΙΟΚΟΤ, της E-VALUE, της SUNLIGHT, όπου η αγωνιστική παρουσία του Π.Α.ΜΕ. στις κινητοποιήσεις τους, στη μάχη για την επιτυχία  των απεργιών, μπορεί να «ενόχλησαν» κάποιους αλλά αυτοί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.

Σηκώνουν σκόνη για να κρύψουν τις δικές τους βρωμιές, αλλά τόσο ο κλέφτης όσο και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

– ΔΕΝ είδαν μπράβους και ανθρώπους της νύχτας στο συνέδριο της ΟΙΥΕ και στις απόπειρες σε Καλαμάτα και Ρόδο.

– ΔΕΝ πήραν χαμπάρι την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για την πρωτοφανή απαγόρευση της δημοσιογραφικής κάλυψης του συνεδρίου.

– ΔΕΝ πήραν είδηση τους εκατοντάδες νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες που θέλησαν να πάρουν μέρος στις εργασίες. Πολλοί εξ αυτών έγιναν και πανελλαδικά γνωστοί, υπάρχουν τα ονόματα, μέσα σε αυτούς και η υπεύθυνη γνωστού σούπερ μάρκετ που ζητούσε από τους υπαλλήλους να “χαμογελάνε”.

Παρά την εξόφθαλμη νοθεία και τρομοκρατία, η διοίκηση του ΕΚΞ ζητά ορισμό προσωρινής διοίκησης, αποκλείοντας, δημοκρατικά πάντα, τους εργαζόμενους αντιπροσώπους της ΔΑΣ. Ζητάνε δηλαδή να αποκλειστεί από το ΔΣ η δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη. Εύγε. Να χαίρονται τη δημοκρατία τους, να χαίρονται τους εργατοπατέρες τους.

Όση προσπάθεια και να κάνουν για να μην εκφράζεται η πραγματική γνώμη των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα, τοπικά και πανελλαδικά, τους υποσχόμαστε πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για σωματεία μαζικά, με ζωντανές διαδικασίες, ανοιχτές σε όλους τους εργαζομένους. Για σωματεία στο πλάι των συναδέλφων και όχι στο χαρτοφυλάκιο των αφεντικών και των διευθυντών τους.

Το ΠΑΜΕ ήταν η μόνη δύναμη που ήθελε να γίνει Συνέδριο εργατών από την πρώτη στιγμή. Συνεχώς προτρέπαμε να γίνει έλεγχος των καταγγελιών που κάναμε και να νομιμοποιηθούν οι πραγματικοί αντιπρόσωποι του Συνεδρίου. Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν τόλμησε να το κάνει ποτέ, επειδή ήξερε ότι θα αποκαλυφθούν οι βρωμιές τους.

Ακόμη, το ΠΑΜΕ είχε καταθέσει πρόταση το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί  στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, για να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα, μιας και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων είναι από την Αττική. Αντίθετα, το Συνέδριο χωρίς να υπάρχει απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ πήγε στη Ρόδο μακριά από τους εργάτες, σε υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο. Μάλιστα οργάνωσαν Συνέδριο για μια μέρα, δηλαδή μόνο και μόνο για να πάρουν τις καρέκλες τους.

Όπως φάνηκε, στον πρόεδρο του ΕΚΞ και στην πλειοψηφία του, ανατέθηκε ρόλος «ξεπλύματος» της βρωμιάς της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ.

Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε δικαίωμα και είναι ανάγκη να μπούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

Το ΠΑΜΕ στα 20 χρόνια ζωής και δράσης του, δεν έπιασε πόστο στους κύκλους και στα τραπέζια των διαλόγων με την μεγαλοεργοδοσία, που η συνδικαλιστική μαφία συμφωνούσε τα μέτρα πτώχευσης του λαού μας.

Σήμερα με κάθε αίσθημα ευθύνης καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση και να συμβάλει ώστε να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από τη βρωμιά, τη σαπίλα και τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας.

Πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οργάνωση μας, την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η απαίτησή μας να καθαρίσει το εργατικό κίνημα από τη βρωμιά τους θα γίνει πράξη από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους υλοποιώντας το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς:

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!