Φίλες και Φίλοι!
Αυτές οι εκλογές αποτελούν μία ξεχωριστή ευκαιρία για το Δήμο Αβδήρων, ώστε να αποκτήσει επιτέλους κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι του Νομού μας και της ευρύτερης Περιφέρειας.
Ήρθε η ώρα της αναβάθμισης και της εξέλιξης του Δήμου μας, για να γίνει άκρως ανταγωνιστικός προς όλους τους άλλους Δήμους της χώρας και να πάψει να έχει ασήμαντο, περιφερειακό χαρακτήρα.
Δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια για τον Δήμο Αβδήρων, ώστε να μην εκμεταλλευτεί τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία και το νέο ΕΣΠΑ, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών όπως το ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, η φροντίδα ατόμων με αναπηρίες.
Σε μία εποχή που η κοινωνία μας ταλανίζεται από προβλήματα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης οικονομικής, οι δήμοι πρέπει να είναι οι φορείς και οι εκφραστές του κοινωνικού κράτους με πολυδιάστατες δράσεις και παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πολιτών.
Η Δημοκρίτεια Κίνηση εγγυάται κοινωνικό πρόσωπο και αλληλεγγύη στους συμπολίτες της. Με ξεκάθαρη και σταθερή πολιτική ταυτότητα, με όραμα, ενέργεια και στέρεες θέσεις, συνέπεια και εντιμότητα, θα σταθούμε αρωγοί στην προάσπιση δικαιωμάτων ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.
Επιπρόσθετα, επιδιώκουμε και επιθυμούμε για τα Ιστορικά Άβδηρα να γίνουν ενεργειακός, συγκοινωνιακός και ταυτόχρονα τουριστικός κόμβος. Τα έργα υποδομής που θα υλοποιηθούν θ΄ αλλάξουν όλη την περιοχή, κάνοντάς την σημείο αναφοράς και ανάπτυξης.
Η πολιτική ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι χρέος όλων των δημοτών σ΄ ένα δήμο με αξιόλογη ιστορία και διαδρομή, όπως ο δικός μας.
Εμείς από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διανύσαμε μία πορεία με ήθος και συνέπεια. Στις 26 του Μάη, θα είμαστε δυνατότεροι, σοφότεροι, με κίνητρα ενεργοποίησης και κοινωνικής πολιτικής προς τους πολίτες του Δήμου μας.
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να οδηγήσουμε τον ιστορικό Δήμο Αβδήρων στη θέση που του αρμόζει για να χαράξουμε όλοι μαζί μία νέα, αναπτυξιακή, προοδευτική πορεία με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών μας.
Έχουμε στόχους και σχέδια άμεσα υλοποιήσιμα. Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και τίμιοι απέναντί σας, θέλουμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και μετά τις εκλογές, χωρίς να ντρεπόμαστε!
Πρότασή μας προς τους άλλους συνδυασμούς, 3 ανοιχτά debate με διαφορετικές κάθε φορά θεματικές ενότητες, σε όποιο τοπικό κανάλι επιθυμούν. Προτείνουμε επίσης άμεση έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την παρέμβαση επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε μία σειρά θεμάτων, που χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Η λύση σε αυτές τις εκλογές είναι ανεπιφύλακτα, η ενίσχυση της προοδευτικής και ανεξάρτητης Δημοκρίτειας Κίνησης. Ενάντια στη διαπλοκή και την εμπορευματοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δηλώνουμε δυναμικό παρών και δίνουμε ραντεβού μαζί σας στις 26 Μαίου για να αποκτήσει ο Δήμος μας, φωνή και πρόσωπο.
Με εκτίμηση και τιμή,
ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ