Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Ξανθιώτισσα Αγγελική Καραθανάση θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσα στη Ξάνθη . Φοίτησα όλα τα μαθητικά μου χρόνια σε δημόσιο σχολείο και αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών το έτος 2003 . Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και ομιλώ άπταιστα αγγλικά και ιταλικά .
Ασκώ μαχόμενη δικηγορία από το έτος 2005 όπου εγγράφτηκα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών . Ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο Αλλοδαπών . Παρείχα τις υπηρεσίες μου αμισθί σε οργανώσεις για τη κακοποίηση της γυναίκας και το human trafficking καθώς και προσέφυγα δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικράτειας για τα δικαιώματα της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής πίστης των μουσουλμάνων της Αθήνας . Προέρχομαι από της ακριτική περιοχή της Θράκης και δη τη Ξάνθη, περιοχή πολυπολιτισμική και πραγματικά Ευρωπαϊκή, ευρισκόμενη στο πιο ακριτικό σημείο της Ε.Ε. Η γενέτειρα μου, η Θράκη είναι η γέφυρα της Ανατολής με την Ευρωπαϊκή Ένωση . Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2Ο19 είναι από τις πιο κρίσιμες σε όλη την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς σε μια Ευρώπη που έχει χάσει το αρχικό της όραμα και η οποία διχάζει και διχάζεται ανάμεσα σε βόρειους και νότιους ευρωπαίους .
Στόχος μου είναι η πατρίδα μου να μην αφαιθεί στα σχέδια καιροσκόπων και τυχοδιωκτών με το μανδύα τάχα της παγκοσμιοποίησης .
Με εκτίμηση ,
Αγγελική Καραθαναση
Υποψηφια Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με το πολιτικό κόμμα του Πάνου Καμμένου -Ανεξάρτητοι Έλληνες.