Με το σύνθημα έργα και όχι λόγια, αδιαμφισβήτητα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής  και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας, είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.

Με το χαμηλό προφίλ που κρατά και δουλεύει για το κοινό καλό, είναι σίγουρα ο πολιτικός που αυτή την περίοδο των μεγάλων και παχιών λόγων χωρίς έργο, αποκτά στην συνείδηση των Ξανθιωτών ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι Ξανθιώτες πλέον βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια χωρίς έργα.

Παρακαταθήκη του Ν. Ευφραιμίδη είναι η πετυχημένη επαγγελματική του δραστηριότητα, η πολιτική του πορεία και φυσικά η πολιτιστική του δραστηριότητα που στάθηκε η αφορμή με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στην περιοχή της Σταυρούπολης να προσελκύσει επισκέπτες με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία.

Ο Περιφερειάρχης Ξάνθης Χ. Μέτιος γράφει στο σχετικό σημείωμα: Συνεχίζουμε ενωμένοι στη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση την κοινή μας πορεία με τον Νίκο Ευφραιμίδη, δραστήριο επιχειρηματία της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνώνα, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπεύθυνος για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας.

Μαζί με τον Νίκο Ευφραιμίδη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Ξάνθη!