Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 Συνελήφθη χθες (25-3-2019) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος αλλοδαπός,  ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γαλλίας, για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Συνελήφθη 40χρονος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (26-3-2019) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (25-3-2019) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 16χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 16χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ψευδή ανώμοτη κατάθεση κατά περίπτωση

Σε βάρος του ενός δράστη εκκρεμούσαν επίσης 2 Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν χθες (26-3-2019) το απόγευμα, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ψευδή ανώμοτη κατάθεση, κατά περίπτωση.  Επιπλέον, ο 31χρονος διώκεται με δύο Εντάλματα Σύλληψης.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσημβρίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως προέκυψε, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Ρουμανίας.

Στο όχημα επέβαινε και ο 31χρονος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα πολίτη τρίτης χώρας χωρίς να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο και για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς – προώθησης μη νόμιμων αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν δύο πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.