Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά πώς όπως στην αυτοδιοίκηση, έτσι και στην παιδεία, πλην ελαχίστων ψευτοκουλτουριάριδων εκπαιδευτικών, δεν έχει έρεισμα. Παρά την μακροβιότητα της στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβε ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν την δουλειά τους δεν θέλουν “δραγουμάνο” αλλά προϊσταμένους  όπως τους περιφερειακούς διευθυντές οι οποίοι θα ελέγχουν μεν, αλλά και θα τους στηρίζουν στο δύσκολο έργο τους.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει εγκάθετους σε αυτές τις θέσεις, προκαλεί την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη αυτή την μεθόδευση θα την βρει μπροστά του όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Οι εκπαιδευτικοί,  απλά θέλουν να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους και δεν θέλουν “δραγουμάνους” για να την κάνουν.

Η ανακοίνωση του ΚΙ. ΝΑΛ για την παρέμβαση της κυβέρνησης στους θεσμούς δείχνει το λιγότερο ασέβεια. “Η ασέβεια στους θεσμούς και τη Δημοκρατία από των κυβερνώντων επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά μέσω των αδιαφανών διαδικασιών στην επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης και παρά τα προβλεπόμενα από τον νόμο 4547/2018, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολόγησης του κάθε μέλους ανά υποψήφιο.

Οι πράξεις και οι ενέργειες που θυμίζουν καθεστωτικές πρακτικές δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν αντίθετους.

Η μετατροπή της Παιδείας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εργαλείο πολιτικής για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων δεν είναι μόνο επιζήμια, είναι και επικίνδυνη”.