Ο τίτλος πιστεύουμε ότι εκφράζει όχι μόνο τους κατοίκους της Λέσβου αλλά ολοκλήρου της Ελλάδος. Οι Έλληνες αισθάνονται πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Αισθάνονται προδομένοι, αισθάνονται ότι ένα πέπλο σκότους έχει απλώσει τις φτερούγες του πάνω από τα κεφάλια και τους στερεί την ανάσα, το φως του λαμπερού ήλιου, την ελευθερία,  την δημοκρατία τους. Έχουν την αίσθηση τέλος ότι ζουν κάτω από μία ιδιότυπη κατοχή, ανεξήγητη για των μέσο Έλληνα αλλά δυστυχώς υπαρκτή. Οι Έλληνες αισθάνονται ότι ήρθε η ώρα να αποτινάξουν αυτόν τον ιδιότυπο ζυγό της κατοχής και δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Ο “καλός” και ο “κακός” τρόπος τους τριβελίζει το μυαλό.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει κλέφτης στο σπίτι σου και συ να κάνεις ότι κοιμάσαι.

Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο λάθρα εισερχόμενος στην χώρα σου για να σου κλέψει το βιός και όταν αντιστέκεσαι βρίσκεσαι στην φυλακή και φυσικά δεν γίνεται να συλλαμβάνει – ΠΡΟΣΑΓΆΓΕΙΣ –  προληπτικά  Έλληνες πολίτες επειδή θέλει να μιλήσει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος αυτής της κυβέρνησης.

ΑΥΤΟ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ.

ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΑ 400 ΧΡΌΝΑΙ ΤΗς ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΟΜΩΣ ….

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Λέσβου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρούσα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους συμπολίτες μας που τοποθέτησαν τον Σταυρό του Κυρίου στη θέση Απελλή, σε αντικατάσταση του βανδαλισμένου και κατεστραμμένου προϋπάρχοντος.

Τους συγχαίρουμε, διότι στην ουσία είναι οι πρώτοι Λέσβιοι που διώκονται και συλλαμβάνονται για την χριστιανική τους πίστη από την τουρκοκρατία και μετά.

Τους ευχαριστούμε, διότι με τη σύλληψη τους βοηθήσανε όλους εμάς να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε τι σημαίνει το «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Θα θέλαμε όμως, μέσα από τη καρδιά μας να τους πούμε ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ γιατί με την πράξη τους έσπασαν τα δεσμά του φόβου, που έχουν επιβάλει σε όλη την Λεσβιακή κοινωνία οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» και αριστεροί, χαρακτηρίζοντας φασίστα και ακροδεξιό, όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη και άποψη από την δική τους.

ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΕΝΑΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΝΕΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.