Εξαπάτησε ηλικιωμένες για 350 ευρώ

 Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας εξιχνιάσθηκαν ακόμη 2 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στον Έβρο

Σε συνέχεια του από 21-2-2019 Δελτίου Τύπου μας,  ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο (2) περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και μία (1) απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριος – Φεβρουάριος του 2019, στην Αλεξανδρούπολη και το Τυχερό Έβρου.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 40χρονος δράστης, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, κατάφερε να εξαπατήσει ακόμη δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 91 και 83 ετών, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, 2 χρυσές λίρες και 1 χρυσή αλυσίδα, ενώ σε άλλη μία περίπτωση οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από μία 79χρονη ημεδαπή και διέφυγε χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (5-3-2019) το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Πετρωτών – Κρωβύλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Πετρωτών – Κρωβύλης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο πιο κάτω το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 17χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Εξιχνίαση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

 Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, την 24/25-2-2019, αφαίρεσε από τις Κρηνίδες Καβάλας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκε το αφαιρεθέν όχημα στη Θεσσαλονίκη και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός  Σταθμός Κρηνίδων Καβάλας.

Σύλληψη 68χρονου ημεδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού

  Κατασχέθηκαν 670 γραμμάρια λαθραίου καπνού

 Συνελήφθη χθες (5-3-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.   

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 670 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 56χρονος  κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 

Κατασχέθηκαν 120 φιάλες αλκοολούχων ποτών

Συνελήφθη χθες (4-3-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εντόπισαν 120 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.