«Εφ όσον περίμεναν δυνατούς ανέμους, δεν έπρεπε να αδειάσουν τους κάδους απορριμμάτων»

 

Με αφορμή τον «εναγκαλισμό» του κάδου απορριμμάτων με ΙΧ και τον κίνδυνο ατυχήματος, παλιός αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ξάνθης,  αναφέρει λέγοντας ότι κακώς η αντιδημαρχία καθαριότητας άδειασε τους κάδους με τα απορρίμματα εφ όσον γνώριζαν οι πάντες ότι στην πόλη της Ξάνθης θα φυσήξουν δυνατοί άνεμοι και ο κίνδυνος να παρασυρθούν οι κενοί κάδοι δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις ατυχήματος.

Ποιο συγκεκριμένα ο παλιός αντιδήμαρχος καθαριότητας λέει: «Εφ όσον οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν προκαλλούν δυσοσμία θα μπορούσε η αντιδημαρχία καθαριότητας να μην αδειάσει τους κάδους απορριμμάτων για μία δύο ημέρες, όσο δηλαδή κρατούν τα ακραία φαινόμενα και οι πολίτες μπορούσαν για μία δύο ημέρες να μην κατεβάσουν τα σκουπίδια τους. Με αυτόν τον τρόπο οι κάδοι θα είχαν βάρος και δεν θα «έπιαναν» τους δρόμους με πιθανούς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων».

Συμφωνούν όλοι με αυτό που λέει ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας αλλά για να υλοποιηθεί αυτό, κάποιοι πρέπει να σχεδιάζουν πριν γίνει το κακό. Διαφορετικά ας προμηθευτούν στον δήμο Ξάνθης αλυσίδες για να δένουν τους κάδους σε μπηγμένους πασσάλους για αυτόν τον σκοπό.

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτη.

Πολιτική, κατά την ταπεινή μας άποψη, σημαίνει για όσους από τον δήμο Ξάνθης δεν το ξέρουν, να προλαμβάνεις και όχι να θεραπεύεις το κακό.