Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες σε τηλεφωνική παραγγελία … κρέατος ενός φίλου για το σπίτι. Τον ρωτήσαμε πώς αυτό … και μας απάντησε ότι το κάνει εδώ και καιρό από το κρεοπωλείο του Τσιλιγγίρη στην 28ης Οκτωβρίου. Η αλήθεια είναι ότι παραξενευτήκαμε. Έχουμε ακούσει για πολλά πράγματα να έρχονται στο  σπίτι εν ήδη νετελίβερι  αλλά … κρέας;

Αυτό στάθηκε η αφορμή το περιοδικό Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη να βρεθεί στο κρεοπωλείο του Δήμου Τσιλιγγίρη στην 28ης Οκτωβρίου 237.

Τον ρωτήσαμε αν αληθεύει ότι το κρεοπωλείο του κάνει ντελίβερι … κρέας.

Η απάντηση του ήταν θετική.

Αυτό στάθηκε η αφορμή να συνεχίσουμε την συζήτηση με τον Δήμο και τον ακούσαμε να λέει: «Ναι κάνουμε … ντελίβερι κρέατος στην πόλη της Ξάνθης. Οι πελάτες μας, μας εμπιστεύονται μας καλούν στο τηλέφωνο που είναι το 2541 0 70508 ή στο κινητό μας που είναι 6946637052 και λένε φέρε δυο κιλά μπριζόλες, κιμά, παιδάκια και ότι χρειαστούν για να τα μαγειρέψουν».

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Μα πώς είναι δυνατόν;

Τότε ο Δήμος μας «έσκασε» το μυστικό: «Έχουμε δική μας κτηνοτροφική μονάδα, ο κόσμος ξέρει ότι τα ζωντανά μας είναι ντόπια και σαν ντόπια και πιστοποιημένα, κρατάνε την ποιότητα τους».

Τελικά αυτό ήταν το μυστικό. Το κρεοπωλείο είναι ο χώρος πώλησης των κρεάτων που οι ίδιοι παράγουν και διαθέτουν στην αγορά.

Στην συνέχεια ο Δήμος μας είπε ότι το μαγαζί στην υφιστάμενη διεύθυνση ξεκίνησε την λειτουργία του το 2016 τα Χριστούγεννα σε μια προσπάθεια να δώσουν σους πελάτες τους καλό και ποιοτικό κρέας. «Έχουμε δική μας κτηνοτροφική Μονάδα και χρειάστηκε να δώσουμε στους Ξανθιώτες και τα καταστήματα που υποστηρίζουμε ποιοτικό κρέας. Γεννήθηκε η ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν χώρο πώλησης της παραγωγής μας όπου μπορούμε και διαθέτουμε την ανάλογη ποιότητα στην τιμή παραγωγού».

Στην συνέχεια ο Δήμος μας είπε πώς μετά από πολλά χρόνια στην παραγωγή και διάθεση κρέατος, ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση με τον γιό Γιώργο.

Ρωτήσαμε τον Γιώργο, έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή όπου κλήθηκε να στηρίξει την Εθνική Ελλάδος ως τερματοφύλακας,  ζητώντας να μάθουμε τι ήταν αυτό που τον ώθησε έναν νέο να ασχοληθεί με την δουλειά του πατέρα του.

Γ. ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ: «Η αγάπη για αυτήν την δουλειά και τα περιθώρια ανάπτυξης της ήταν η αιτία που ακολούθησα τα βήματα του πατέρα μου. Διαπίστωσα ότι η αγορά έχει ανάγκη από ποιοτικό κρέας. Από μικρός μεγάλωσα μέσα στα ζωντανά μαζί με τον πατέρα μου και κατάλαβα από πολύ νωρίς πώς σημαντικός παράγοντας για το ποιοτικό κρέας είναι το τι θα φάει το ίδιο το ζωντανό. Από πολύ νωρίς αποφασίσαμε ότι για να έχουμε ποιοτικό κρέας πρέπει να προσέχουμε την τροφή που δίνουμε στα ζωντανά της παραγωγικής μας μονάδας. Έτσι αυτό στάθηκε η αφορμή να προσανατολισθούμε σε δικές μας παραγωγές ζωοτροφών και αυτό κάνουμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό που τρώνε τα ζωντανά, αποτυπώνεται στο κρέας που καταναλώνει ο πελάτης».

Η οικονομία θέλει νέους ανθρώπους για να κινηθεί.

Ο Γιώργος Τσιλιγγίρης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και αναλαμβάνει το μαγαζί εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του με τα απαραίτητα σεμινάρια και διδασκόμενος από την εμπειρία του πατέρα του. «Θέλω να πάω σε άλλο επίπεδο την δουλειά μου. Δεν θέλω απλά να είμαι ο πολύ καλός χασάπης. Το πρώτο βήμα ήδη ξεκίνησε και είμαστε σε πολύ καλή θέση. Ντελίβερι κρέατος και στο σπίτι. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται και παραγγέλνουν τα κρέατα μας στο σπίτι τους. Είναι μία εμπιστοσύνη που κτίστηκε με τα χρόνια».

Ο νεαρός Γιώργος δίνει τα πρώτα δείγματα της καινοτομίας, βασισμένης στην εμπιστοσύνη και την ποιότητα.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι για να παραγγείλεις κρέας στο σπίτι, ότι δεν χρειάστηκε το κρεοπωλείο Τσιλιγγίρης να προσπαθήσει πολύ, αφού η ποιότητα του παραγόμενου κρέατος και η ανάλογη τιμή του είναι το σήμα κατατεθέν της επιχείρησης. Άρα, όπως μας λέει ο Γιώργος, το πρώτο βήμα πέτυχε. Υπάρχουν σχέδια για να βελτιωθούν και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις της  κτηνοτροφική  μονάδας όπως και ο εμπλουτισμός του κρεοπωλείου με παραγωγή δικού τους βόειου κρέατος. «Υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες πιστοποιήσει του παραγόμενου προς πώληση κρέατος, όμως εμείς  επιμένουμε στο σφαγείο, οι έλεγχοι να υπάρχουν. Πηγαίνουμε κρέας στα σπίτια, αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι και αυτό σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες από την πλευρά μας σε θέματα ποιότητας και ελέγχου του κρέατος».

Ο Γιώργος Τσιλιγγίρης παράλληλα με τις στρατιωτικές του υποχρεώσει παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή κρέατος στην Κομοτηνή και υπάρχει στον σχεδιασμό η αναβάθμιση των γνώσεων γύρω από το κρέας. Ο Γιώργος τον Απρίλιο που τελειώνει τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις  και ήδη έχει κανονισθεί η εγγραφή του σε μία εξειδικευμένη σχολή κρέατος στην Αθήνα.

Εμείς να ευχηθούμε καλές δουλειές στον πατέρα και γιό.