Ν. Δεληπάλας: Όταν δεν συντηρείς το τζάκι κρύβει κινδύνους

Το περιοδικό αγορά … ΖΩ Ξάνθη, βρέθηκε στην επιχείρηση Ν. Δεληπάλα προκατασκευασμένα τζάκια στην Ανδρέου Δημητρίου 119 με αφορμή μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοικοκυριό από το τζάκι.

Ο κ. Ν. Δεληπάλας ανέφερε ότι πλέον το τζάκι δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά μία πηγή κύριας θέρμανσης πράγμα που σημαίνει ότι κατά την διάρκεια και πριν την χρήση θα πρέπει να είναι συντηρημένο γιατί διαφορετικά κρύβει πολλούς κινδύνους και το τακτικό καθάρισμα επιβάλλετε πρωτίστως για την ασφάλεια της οικογένειας και φυσικά της οικοδομής.

Αγορά … ΖΩ Ξάνθη: Γιατί χρειάζεται τακτικά καθάρισμα;

Ν. ΔΕΛΗΠΑΛΑΣ: Καίγοντας οποιοδήποτε υλικό παράγετε καπνός και κρεόζοτο όπου το συναντάμε μέσα στην καμινάδα και σε τρία στάδια.

Το πρώτο στάδιο ονομάζετε καπνιά και το βρίσκουμε σε μορφή σκόνης, το δεύτερο στάδιο έχει την μορφή των χονδρών κόκκων με πόρους και αυτό είναι ένδειξη για καθάρισμα και όπως είναι φυσικό το τρίτο στάδιο είναι και το ποιο επικίνδυνο γιατί έχει την υφή του γυαλιού, έχει δηλαδή κρυσταλοποιηθεί και είναι εύφλεκτο.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Πώς μειώνουμε τον κίνδυνο;

Ν. ΔΕΛΗΠΑΛΑΣ:  Καθαρίσουμε την καμινάδα μας κάθε χρόνο και χρησιμοποιούμε ορυκτούς καταλύτες.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Η δική σας επιχείρηση αναλαμβάνει αυτές τις εργασίες;

Ν. ΔΕΛΗΠΑΛΑΣ: Βεβαίως και αναλαμβάνουμε καθαρισμούς καμινάδων, τοποθετήσεις τζακιών. Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να «στήσουμε» το τζάκι και να το συντηρήσουμε είμαστε στον χώρο πολλές δεκαετίες και γνωρίζουμε πώς να τοποθετηθεί το τζάκι, πώς να συντηρηθεί κυρίως όμως πώς μπορεί το τζάκι να αποδώσει το μάξιμουν της θερμότητας στον χώρο μας.