ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΧΛΙΑ

Ακόμη ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κομοτηνή προερχόμενος από τον χώρο των ΜΜΕ

Αγαπητοί συνδημότες, αποφάσισα να εκτεθώ, δηλώνοντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ” του Τάσου Βαβατσικλή. Άλλωστε, στα 50 και κάτι, ο άνθρωπος έχει κάπως ωριμάσει και μπορεί να προσφέρει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του για το καλό της πόλης και γενικότερα του Δήμου Κομοτηνής. Πολλά λόγια δεν θα σας πω, καταθέτω όμως παρακάτω σημεία αυτοδιοικητικής πολιτικής, τα οποία θα προσπαθήσω να υλοποιηθούν, αν βέβαια σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και με σταυρώσετε (στο ψηφοδέλτιο). Γενικότερο στόχο για την Κομοτηνή, θεωρώ να αποκτήσει η πόλη εξωστρέφεια και η καθημερινότητα της να μην σπάει τα νεύρα των δημοτών. Ακολουθούν ολίγα από τα πολλά που θα ήθελα να αλλάξουν στην πόλη μας:

• Στην ανακαινισμένη “Τσανάκλειο” ή στο Δημαρχείο, να μεταφερθεί η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και πάντως, να αποτελέσει η “Τσανάκλειος” επίσημο τόπο εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηναίων.

• Αποκατάσταση της έννοιας του κάθετου άξονα, από “κατάρα” για ορισμένους, σε πλεονέκτημα για την Κομοτηνή, με την προσέλκυση στην πόλη διερχόμενων από τον κάθετο οχημάτων.

• Προσέλκυση των δημοτών στο πάρκο. Μια από τις προτάσεις, η δημιουργία περιμετρικού, εντός του πάρκου, διαδρόμου για τρέξιμο και τοποθέτηση σε δυο σημεία οργάνων γυμναστικής.

• Να έρθει με σωστό τρόπο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή για θέρμανση και εστίαση, με παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας συναφών με το αέριο επαγγελμάτων.

• Κάδοι απορριμμάτων με κλειστά καπάκια πάντα και απομάκρυνση κάδων από γωνίες διασταυρώσεων σε περίπτωση που περιορίζουν το πεδίο όρασης των οδηγών.

• Απομάκρυνση της πιάτσας ταξί απέναντι από την Εθνική, καθώς εμποδίζει βάναυσα την κυκλοφορία και μείωση των θέσεων σε πιάτσες υπερβολικά μεγάλες σε μήκος.

• Αναδιοργάνωση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για την αύξηση των θέσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

• Σωστή (και να φαίνεται) σήμανση στις οδούς και εμφανής διαγράμμιση οδοστρωμάτων. Η Τροχαία ή και ειδικοί επιστήμονες να έχουν τον πρώτο λόγο για το κυκλοφοριακό και όχι όπως βολεύει σε δημότες ή και δημοτικούς συμβούλους.

• Να έρθει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και να μεταβληθεί αναλόγως του κόστους-αξίας των κατοικιών-κτισμάτων, με μείωση του για επαγγελματικές χρήσεις.

• Τα κτήρια της πρώην Νομικής απέναντι από την Περιφέρεια, να αποτελέσουν διοικητικό κέντρο, με μεταφορά εκεί υπηρεσιών, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

• Δημιουργία δημοτικού συνεργείου άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση ζημιών, σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες.

• Να λειτουργήσει Αντιδημαρχία Αισθητικής με αρμοδιότητα την αρχιτεκτονική εξωτερικών χώρων.

Τέλος, δεσμεύομαι να μην κάνω κανένα ρουσφέτι σε κανέναν, ακολουθώντας πιστά τους νόμους και τους κανόνες-αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής. Πέραν από τα συμφέροντα των όποιων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων, υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολλών, της πλειοψηφίας των δημοτών και οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να υπηρετούν τους δημότες και τον Δήμο. Και ο Δήμος, η Πόλη, είναι οι άνθρωποι της. Αν κάτι δεν είναι σωστό, μπορούμε να το αλλάξουμε και όχι να το παρακάμψουμε … δια της πλαγίας οδού.

Βιογραφικό σημείωμα

Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Τσοχλιάς
Δ/νση – ταχ. Κωδ.: Ροδίτης 69100 Κομοτηνή
Τηλέφωνο: 6977088621
Ημ. Γέννησης: 13-10-1962
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος
Μόρφωση: Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο στην Κομοτηνή. Από το 1982 έως και 1986 στο Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου της Περούτζια Ιταλίας χωρίς να πάρω πτυχίο. Από το 1986 έως το 1988 στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο για αλλοδαπούς της Περούτζια στο τμήμα Γλώσσας και Πολιτισμού. Απολυτήριο του Α΄ Λυκείου Κομοτηνής.
Επαγγελματική εμπειρία: Από το 1991 έως και το 1994 ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην ασφαλιστική εταιρία «Φοίνιξ» όπου είχα υπό την ευθύνη μου το χαρτοφυλάκιο ασφαλειών της Εμπορικής Τράπεζας Κομοτηνής. Στα χρόνια αυτά εκτός των επαγγελματικών σχέσεων με τον εμπορικό και γενικότερα επιχειρηματικό κόσμο του νομού παρακολούθησα σεμινάρια μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων.
– Από τον Μάιο του 1995 έως και το 2010, στην καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ», ως δημοσιογράφος και κατείχα την θέση του αρχισυντάκτη.
– Από το 2003 ως το 2011, ανταποκριτής στη Θράκη της οικονομικής εφημερίδας «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».
– Από το 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2009, συνεργάτης στο γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
– Από τον Αύγουστο του 2010 έως και τον Αύγουστο του 2011, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κονδύλη, στην Αλεξανδρούπολη, ως δημοσιογράφος – διευθυντής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗΝΕΤ, καθημερινή ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή στο ΘΡΑΚΗΦΜ και στήλη σχολίων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ.
– Από τον Σεπτέμβριο του 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου Αλεξανδρούπολης SFERIKOS 99,3, με καθημερινή τρίωρη ενημερωτική εκπομπή.
– Από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2016, εκδότης-διευθυντής της καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ».
– Από τον Αύγουστο του 2015 έως το Δεκέμβριο του 2016, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ (Βεργίνα).
– Από τον Μάιο του 2017 εργαζόμενος στο ΚΤΕΛ Ροδόπης.