Σαφώς και η επιθυμία της  κεντροαριστεράς στην Ξάνθη  τις τελευταίες δεκαετίες είχε σαν σκοπό την «κατάληψη» του δήμου, αλλά τα ηγετικά αυτοδιοικητικά στελέχη της δεν το κατάφεραν, εκ του αποτελέσματος.

Αν κρίνει κανείς από την συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου στο Ελισσώ την Δευτέρα το απόγευμα και αυτά που ακούγονταν στα «πηγαδάκια» πριν και μετά την εκδήλωση της επίσημης «πρώτης» του υποψηφίου δημάρχου Σάββα Μελισσόπουλου, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ήρθε η ώρα της κεντροαριστεράς.

Όλοι πλέον βλέπουν στο πρόσωπο του Σ. Μελισσόπουλου αυτόν που θα εκπληρώσει τον πόθο και το όνειρο τους.

Πόθος των κεντροαριστερών της Ξάνθης ήταν και είναι, ένα μέλος τους να καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο σε μία προσπάθεια να σταλεί σε ολόκληρη την Ξάνθη το μήνυμα ότι η κεντροαριστερά είναι εδώ.

Εκτιμούν ότι ο Σάββας Μελισσόπουλος υπό αυτές τις συγκυρίες μπορεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος.

Με μία κεντροδεξιά κατακερματισμένη σε πολλές παρατάξεις.

Με έναν ΣΥΡΙΖΑ – Χατζηθεοδώρου – ο οποίος στηρίζεται μόνο στους μειονοτικούς ψήφους που θα στείλει ο Ζειμπέκ, λησμονώντας προφανώς, ότι ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας «οδηγείτε» στον νικητή των Εθνικών εκλογών που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι η ΝΔ.

Άρα εκτιμάται ότι ο Χατζηθεοδώρου δεν θα έχει στο πλευρό του το μεγαλύτερο μέρος της μειονότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτές τις εκλογές της Ξάνθης.

Στον αντίποδα, ο λόγος και οι δεσμεύσεις που πήρε ο Σάββας Μελισσόπουλος ήταν απλές καθημερινές κατανοητές στον μέσο ψηφοφόρο.

Η διάθεση του ακροατηρίου της κεντροαριστεράς που ήταν μέσα στην κατάμεστη αίθουσα από Ξανθιώτες ήταν αυτή. Να ακουστούν απλά λόγια που αγγίζουν την καθημερινότητα τους. Αυτά ακούστηκαν από τον Σάββα Μελισσόπουλο.

Ο λόγος πλέον στους Ξανθιώτες.