Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου 25ης Ιανουαρίου 2019

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα γεγονότα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019 στα κτίρια ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής. Εκ του αποτελέσματος, τέτοιες κινήσεις λειτουργούν προβοκατόρικα, αποπροσανατολιστικά, αναζωπυρώνουν αντιδραστικά αντανακλαστικά και εκφυλίζουν το Άσυλο ιδεών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο, την αδιαφορία των κυβερνήσεων σε ένα γνήσια κοινωνικό και λαϊκό αίτημα, της σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

 

Η πραγματική απάντηση που πρέπει να δοθεί για τα σοβαρά προβλήματα των συνθηκών ζωής και σπουδών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές -χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ανεπάρκεια των υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε μία σειρά από φοιτητουπόλεις, γεγονός για το οποίο προφανώς δεν ευθύνεται ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής- είναι η μαζικοποίηση συλλογικών διαδικασιών και η στήριξη στα άλλα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων.

 

Αυτές οι συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με γνήσια δημοκρατικό διάλογο, με επιχειρήματα, με τη συνέπεια μας ως διδάσκοντες στην αίθουσα διδασκαλίας και ακαδημαϊκότητα.