Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Μπούτο και τις διευκρινήσεις που μας δόθηκαν από τον πρώην Αντιπεριφρειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Νίκο Ευφραιμίδη, οι οποίοι συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου, καθώς και με αγροτικούς φορείς, όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα που προξενήθηκαν από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το καλοκαίρι  την περιοχή. Αποφασίσθηκε η αντιπλημμυρική  θωράκιση της με δημιουργία υποδομών που θα εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα.

Η Περιφέρεια σε μία προσπάθεια  να επουλώσει τις πληγές από τις πλημμύρες και να προστατεύσει τους αγρότες στο μέλλων, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει  με 2 εκ. ευρώ τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ποιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου και τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου για έργα στον κάμπο της Χρυσούπολης

Στη Χρυσούπολη μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου και του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Νέστου.

Σκοπός των επαφών του κ. Μέτιου ήταν να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους για τις αναγκαίες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα προκειμένου να προστατευθεί το αγροτικό κεφάλαιο στην πεδιάδα του Νέστου.

Πέρα από την καταγραφή των αναγκών, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 2.045.000 ευρώ.

Από αυτά, τα δύο έργα, προϋπολογισμού 1.445.000, αφορούν στον καθαρισμό των τεσσάρων βασικών στραγγιστικών τάφρων του κάμπου της Χρυσούπολης, ενώ το τρίτο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νομού Καβάλας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Τάσος Παράσχου και στελέχη της Περιφέρειας.