Με γλαφυρότατο τρόπο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος αποτυπώνει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, την δική του πολιτική άποψη με αφορμή τα ετερόκλητα στοιχεία που στηρίζουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να διαπράξει την προδοσία του αιώνα. Λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπούτος: «Η ανεπάρκεια του πολιτικού σκηνικού, κακό αποκύημα της νεοσυσταθείσας πολιτικής σκέψης.

Η έννοια ιδεολογία, φιλελεύθερη, σοσιαλιστική …. ή όποια άλλη, φθίνουν στην προσπάθεια κάποιων να παραμείνουν στην εξουσία χωρίς πραγματική και ουσιαστική υπόσταση .

Αυτό που θα έλεγα λείπει παντελώς, είναι οι ξεκάθαρες και σταθερές ιδεολογικές γραμμές, αυτές που απαιτούνται για να πατήσουν και να πιστέψουν πολίτες που στροβιλίζονται σ όλη αυτή την πολυπραγμοσύνη χωρίς αντίκρισμα για αυτούς και τις ζωές τους μέσα στην καθημερινότητα που τους κατασπαράζει.

Ίσως ακούγονται ακραία όλα αυτά, αλλά είναι ότι εισπράττω από την καθημερινή μου επαφή με ανθρώπους κάθε κοινωνικής ομάδας.

Έχω μάθει να αφουγκράζομαι κι όχι να παρατηρώ εξ αποστάσεως,  να αποτελώ κομμάτι του σκηνικού και όχι να είμαι ένας ακόμη θεατής.

Ας κινηθούμε λοιπόν σ αυτήν την κατεύθυνση της ξεκάθαρης πολιτικής ταυτότητας.

Η ψηφοθηρία είναι τα ανεμομαζέματα που με σιγουριά οδηγούν στα διαβολοσκορπίσματα.

Η αναγνώριση και ο προσδιορισμός του δικού μας πολιτικού χώρου από άκρη σε άκρη θα δώσει το πολιτικό στίγμα και την υπόσταση που χρειάζεται ο πολίτης που αναζητά λύσεις στα προβλήματα του και διέξοδο στην ανάγκη του να πιστέψει.

Η αναζήτηση σε αγνώστους πολιτικούς χώρους, μακριά από τις ιδεολογίες μας, μάταιη. Μόνο αυτό που πιστεύουμε μπορεί να εμπνεύσει».