Που είναι ένας εισαγγελέας; Αντί να λουφάξουν και να απολογηθούν…

… στήνουν πολιτικό καυγά για το ποιος έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στους Αβδηρίτες

Απαντά ο Γ. Τσιτιρίδης σε Αντωνιάδη, Τσολακίδη και Κριτσίνη. «Η κερκίδα κόστισε μόνο 52.000 και όχι 120.000»

Με δημόσια τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης απαντά στους επικριτές του  Β. Τσολακίδη, Θ. Κριτσίνη και Αντωνιάδη, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα.

Η ενέργεια του Γ. Τσιτιρίδη, δημάρχου Αβδήρων,  αποδεικνύει για μία ακόμη φορά,  πώς μία άστοχη ενέργεια και σπατάλη του δημοτικού χρήματος, γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, λησμονώντας προφανώς όλοι οι πολιτικοί ταγοί,  ότι εκ του αποτελέσματος, έστω και αυτό των 52.000 ευρώ που αναφέρει ο Γ. Τσιτιρίδης (θαρρείς και είναι στραγάλια), είναι στην κυριολεξία πεταμένα λεφτά που πληρώνουν οι δημότες από το υστέρημά τους.

Αντί να παρέμβει ο εισαγγελέας και να τους καθίσει στο «σκαμνί» γιατί η μία δημοτική αρχή προμηθεύτηκε ένα αγαθό επ ωφελείας της κοινωνίας, δεν ήταν σύννομο και η άλλη δημοτική αρχή γιατί δεν αξιοποίησε κατάλληλα τα χρήματα των δημοτών και πέταξε αυτό το αγαθό, μαζί με το κόστος του στην κυριολεξία, σε μία γωνία του όρχου, μηδενίζοντας την οικονομική αλλά κυρίως την χρηστική αξία προς τους δημότες που στην τελική είναι αυτοί που πληρώνουν.

Αντί όλοι αυτοί να σιωπήσουν, στήνουν  πολιτικό καυγά πάνω στον ιδρώτα των Αβδηριτών.

Ποιο συγκεκριμένα γράφει ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης στην δημόσια αναφορά του. «Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την  κερκίδα του γηπέδου του οικισμού Σελέρου».

Η μελέτη της προμήθειας λυόμενων κερκίδων του γηπέδου του οικισμού Σελέρου πραγματοποιήθηκε στις 26/03/2014 επί θητείας του κ. Τσολακίδη και ήταν προϋπολογισμού 37.090€. Η έγκριση της παραπάνω μελέτης πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αβδήρων στις 09/07/2014.

Η κατασκευή της βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κερκίδας πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2014 και με απόφαση της νυν Δημοτικής αρχής, ανατέθηκε σε εργολάβο από τον οικισμό Σελέρου έναντι 9.266€.

Η αποσυναρμολόγηση και η μεταφορά της λυόμενης κερκίδας στον όρχο οχημάτων του Δήμου Αβδήρων στη Γενισέα, πραγματοποιήθηκε στις 28/07/2017 έναντι αμοιβής 5.828€. Το πρόστιμο το οποίο θα πληρώσει ο Δήμος Αβδήρων στην Πολεοδομία είναι 500€.

Συνεπώς η προμήθεια και κατασκευή, η τοποθέτηση, η αποσυναρμολόγηση και η μεταφορά της κερκίδας μαζί με το πρόστιμο είναι συνολικά 52.684€, τα οποία προκύπτουν από επίσημα έγγραφα του Δήμου Αβδήρων.

Κάθε άλλη αναφορά του κ. Αντωνιάδη, του κ. Τσολακίδη και του κ. Κριτσίνη, ορισμένοι από τους οποίους έχουν φτάσει το κόστος της συγκεκριμένης κερκίδας μέχρι και 120.000€, τους κάνει αναξιόπιστους και συκοφάντες.

ΑΠΟΦ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΤΡ_81_2014_ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ_ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΗΣ_ΒΤ83Ω6Γ-ΖΩ3 ΑΠΟΦΑΣΗ_ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ προσκληση 2