Μ. Τσέπελης όποια πέτρα και αν σηκώσεις …

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Με τον Μ. Τσέπελη δεν μας ενώνει τίποτε και δεν μας χωρίζει τίποτε. Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Απεναντίας, είμαστε της άποψης, ότι το φθαρμένο και παλιό πολιτικό προσωπικό πρέπει το πολύ μέσα σε 3 τετραετίες να αντικαθιστάτε από νέους ανθρώπους.

Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα με αφορμή την παρουσία νέων ανθρώπων στο πολιτικό σκηνικό όπως ο Αλέξης Τσίπρας στο τιμόνι της χώρας, ο  Χ. Δημαρχόπουλος και ο Γ. Τσιτιρίδης στο τιμόνι των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων αντίστοιχα.

Αποδείχτηκε σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ξανθιωτών και κυρίως των επαγγελματιών που η κρίση τους είναι ποιο αξιόπιστη,  μιας και καταφέρνουν εδώ και χρόνια να επιβιώνουν μέσα στην πρωτόγνωρη ιδιότυπη κατοχή που βρίσκεται η χώρα μας.

Η αλήθεια είναι, όσο πικρή και αν αυτή ακούγετε για κάποιους, στην συνείδηση των Ξανθιωτών είναι καταγεγραμμένο και αυτό εκφράζεται στις δημόσιες συζητήσεις:  Ο Μ. Τσεπελης δουλεύει. Δεν έχει καμία σημασία αν αυτός δουλεύει στην ουσία για τον εαυτό του προσδοκώντας πολιτικό όφελος, αλλά σύμφωνα με τους Ξανθιώτες, δουλεύει και παρουσιάζει έργο και αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες ψηφοφόρους.

Με όσους Ξανθιώτες συνομιλήσαμε, παραδέχονται ότι είναι ένα παλιό και ίσως φθαρμένο πολιτικό υλικό, αλλά δουλεύει και ότι πολλές φορές βρέθηκε για προβλήματα καθημερινότητας στο πλευρό των Ξανθιωτών στηρίζοντας τους και ας μην ήταν στην αρμοδιότητα του.

Αυτό μαρτυρούν οι Ξανθιώτες στις συνομιλίες τους.

Άραγε ήρθε η ώρα μετά την μακρόχρονη  πολιτική του παρουσία να εξαργυρώσει την προσφορά του στους Ξανθιώτες; Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Όταν ένας πολιτικός είναι στο πλευρό των ψηφοφόρων του, γιατί και αυτοί με την σειρά τους να μην τον στηρίξουν;

Ποιο συγκεκριμένα, γνωστός επαγγελματίας της Ξάνθης, ο οποίος διατηρεί την επιχείρηση του κάπου στην 28ης Οκτωβρίου, ανέφερε χθες ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω τον Τσέπελη. Μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποιο γεγονός για να στηρίξει την άποψη του. «Πριν από καιρό εκείνο το πλακάκι του πεζοδρομίου” – σε αρκετή απόσταση από την επιχείρηση του δίπλα σε ένα άδειο οικόπεδο όπου κατεδαφίστηκε το κτίσμα- “έσπασαν δυο πλάκες πεζοδρομίου, σκόνταψε μία γιαγιά κλήθηκε το ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου αποκαταστάθηκε το στραμπούληγμα ή το κάταγμα, η γειτονιά κάλεσε τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών, του ανέφερε το πρόβλημα, αυτός υποσχέθηκε ότι θα το κάνει και εξαφανίσθηκε. Μετά από καιρό πέρασε τυχαία ο Μ. Τσέπελης από το μαγαζί μου και του εξέθεσα το πρόβλημα. Μετά από δύο μέρες ήρθε συνεργείο με δύο άτομα” – Τώρα βέβαια ο Ηλιάδης θα ψάχνει να βρει τους «προδότες» υπαλλήλους- “και αποκατέστησε την βλάβη. Ο Ηλιάδης, πέρασε ένας χρόνος και ακόμη να φανεί. Μπορεί εγώ να μην ψηφίσω τον Μ. Τσέπελη όμως η γειτονιά»;

Στην συνέχεια ο εν λόγο επαγγελματίας μας είπε: «Εγώ δεν ξέρω τι και πώς ο Μ. Τσέπελης αποκατέστησε την ζημιά, δεν ξέρω αν πλήρωσε από την τσέπη του ή οι άνθρωποι του είχαν υποχρέωση, ούτε αν οι άνθρωποι που επισκεύασαν την βλάβη ήταν υπάλληλοι του δήμου. Σημασία έχει ότι το πεζοδρόμιο αποκαταστάθηκε και δεν κινδυνεύει να πέσει άλλη γιαγιά. Ενώ για τον δήμαρχο τι να πω. Τόσα χρόνια και δεν πέρασε από το μαγαζί μου να μου πει μία καλημέρα και ας σκόνταφτε στην ράμπα ΑΜΕΑ που έχω, και είναι κατά πέντε πόντους ποιο μακριά από το προβλεπόμενο. Ας μου έκανε παρατήρηση για αυτό και ας μου έλεγε και μία καλημέρα.  Τι να πω. Μία καλημέρα δεν κοστίζει σε κανέναν».

Μήπως το τελικό συμπέρασμα από όλη την κουβέντα με τους επαγγελματίες είναι ότι οι Ξανθιώτες δεν θέλουν απλά μία διοίκηση του δήμου αλλά μία δημοτική αρχή που να είναι στο πλευρό τους στα μικρά και καθημερινά προβλήματα;

Η κάλπη θα δείξει.