Κινδυνεύει να αποκλειστεί ο ορεινός όγκος από το χιόνι

ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η Π.Ε.  ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΠΑΤΙΑ». ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΝΟΜΟΣ(;)

Σε αντίθεση με τον Δήμο Ξάνθης που όλες αυτές τις ημέρες της χιονόπτωσης  ήταν όλοι στο πόδι, ο ορεινός όγκος περνάει δύσκολα λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Λάβαμε πληθώρα κλήσεων από οικισμούς των Πομακοχωρίων λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που ακόμη και αυτήν την στιγμή συνεχίζεται με μεγάλη ένταση και κινδυνεύει από το 8ο χιλιόμετρο μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα να κλείσει εντελώς.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών,  είδαν αστυνομικούς από το μεσημέρι,  να σπρώχνουν αυτοκίνητα μέσα στο χιόνι,  για να μην αποκλειστεί ο δρόμος. Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι στα Πομακοχώρια για ώρες δεν ήρθε κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα.

Μόλις μας ενημέρωσαν ότι τώρα κινήθηκε ένα μικρό όχημα προκειμένου να αποχιονισθεί ο δρόμος αλλά δεν αρκεί γιατί αυτήν την ώρα η χιονόπτωση είναι με μεγάλη ένταση.

Δυστυχώς οι πολίτες του νομού, είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων και κυρίως χωρίς ενημέρωση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης,  δεν ενισχυθεί η προσπάθεια εκχιονισμού και από άλλα μηχανήματα, ο δρόμος μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσει από τα χιόνια.

Βέβαια δεν γίνεται αναφορά στον ανύπαρκτο δήμαρχο Μύκης ο οποίος προφανώς ενδιαφέρετε για άλλα πράγματα και όχι για την ασφάλεια των δημοτών του.