ΠΑΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Του Αλέξανδρου Παυλικιάνου

Άραγε θα προλάβει ο Μέτιος να κάνει την γέφυρα στο Παρανέστη μέχρι τις εκλογές; Είδαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε για την υποστύλωση της γέφυρας και μας λέει ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στήριξης.

Μάλλον βιάζετε γιατί από εκεί, νομίζει, ότι θα περνούν οι ψηφοφόροι του για να πάνε στις κάλπες.

 

Συνεδριάζει το δημοτικό Αβδήρων με παρόντα στην παράταξη Τσιτιρίδη τον Χατζόπουλο πρόεδρο της ΔΕΥΑ. είναι απορίας άξιο γιατί ο Τσιτιρίδης κρατάει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ στην παράταξη του ενώ έκανε επίσημη δήλωση ότι δεν ανήκει εκεί. Περίεργο πράγμα αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΊΤΕ.

Να χάσει την αποζημίωση του προέδρου μέχρι τις εκλογές;

 

Φαντάζομαι ότι ο Δημαρχόπουλος ξέρει τις ημερομηνίες που πρέπει να κάνει τα τυπικά για την μετατροπή του ΣΔΑΝΞ σε ΦΟΣΔΑ.

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε μία ανησυχία στην δημόσια ερώτηση του Μ. Φανουράκη. Ελπίζουμε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο Χ. Δημαρχόπουλος γιατί μάλλον θα δεχτεί επιθέσεις για πολλούς περισσότερους λόγους σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο.

Άλλωστε είναι τα τελευταία Συμβούλια, οπότε ο κάθε επικεφαλής θα προσπαθήσει να τον «στριμώξει» αλλά ο δήμαρχος είναι παντός καιρού και δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Τώρα … αυτό … καλό είναι;

 

Τελικά είναι αχάριστοι οι Ξανθιώτες. Τόσο χρόνια κατηγορούσαν τους βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ότι είναι εξαφανισμένοι από τον νομό και δεν κάνουν τίποτε απολύτως.

Και είναι αχάριστοι γιατί δεν πίεσαν τον Τσίπρα να κάνει τους βολευτές Ξάνθης Υπουργούς.

Είδατε μόλις έγινε υπουργός ο Κύριος Γιαννακίδης;

Γέμισε την Περιφέρεια με λεφτά, μπουλντόζες σκάβουν ατελείωτα για τα έργα υποδομών και πάει λέγοντας.

Και εδώ χωράει το ερώτημα.

Θα προλάβει μέχρι τις εκλογές να τελειώσει όλα τα έργα που χρηματοδότησε ο Κυριος Γιαννακίδης ή θα γίνουν και σε αυτά εγκαίνια με μακέτες και αφίσες όπως στο μετρό της Θεσσαλονίκης;

 

Και ο Δημήτρης Πετρόπουλος υποψήφιος με τον Γιάννη Παπαχρόνη. Μάλλον για να συνθέσει τον ύμνο της παράταξης τον πήρε μαζί του.

 

Πάντως για να ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων ο Κ. Μητσοτάκης οι εκλογές είναι κοντά.

 

Απ’ όσο μαθαίνουμε η παράταξη Μ. Τσέπελη και Καμαρίδη κυκλοφορούν με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Προχθές είδαμε τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη στον καφέ με τέσσερις από τους υποψηφίους, κάτι που ακόμα οι άλλες παρατάξεις κρύβουν επιμελώς.

Βέβαια το θέμα είναι ότι ο καιρός περνάει και ακόμη, εκτός από τον Γιάννη Παπαχρόνη που ανακοίνωσε  ονόματα, οι άλλοι είναι «μαζεμένοι».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχε πότε θα τους παρουσιάσουν για να κάνουν και οι Ξανθιώτες τα «κουμάντα» τους; Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Έχει ρίσκα η πολιτική και ο νοών νοείτο.

 

Αυτό που λέει ο Στάθης στο Facebook σαν να έχει δίκιο. Δηλαδή οι γιαγιάδες και οι παππούδες αν δεν έχουν κοντά τους εγγόνια, επειδή δεν γνωρίζουν υπολογιστή θα μείνουν χωρίς ραντεβού στο νοσοκομείο;

Δεν πρέπει κάτι να γίνει;

Δεν πρέπει να υπάρχει μία τηλεφωνική γραμμή μόνο για αυτές τις περιπτώσεις;

Δεν πρέπει οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και της νομαρχίας να κάνουν κάτι;

Να πιέσουν βρε αδερφέ, να καταγράψουν τους ανήμπορους;

Να βάλλει ένα τετραψήφιο ρε αδελφέ το νοσοκομείο για να επικοινωνούν οι ανήμποροι.

Όλα στην τύχη δηλαδή;

 

Έχουν και τα δίκια τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι, για να μην τους αδικούμε κιόλας, που δεν ανακοινώνουν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους γιατί πέφτουν οι άλλοι και τους αρπάζουν, τους τάζουν, τους εκβιάζουν. Ναι καλά ακούσατε. Μέχρι και εκβιασμοί πέφτουν στο σύστημα. Άλλωστε για να βρούνε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που να μπορεί να φέρει και πέντε σταυρούς στην παράταξη,  θα πρέπει να κερδίσουν το τζόκερ,  ανεξάρτητα που λένε ότι ο συνδυασμός τους είναι πλήρης.

Όλα είναι στον αέρα.