Σύμφωνα με το πρώτο θέμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου όπου βρισκόταν ο 60χρονος άντρας ο οποίος το μεσημέρι πυροβολούσε στον αέρα εκφοβίζοντας τους περιοίκους. Τα μέλη της ΕΚΑΜ καλούσν τον ένοπλο άνδρα να παραδώσει το όπλο. «Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» έλεγαν οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι άνδρες της ΕΚΑΜ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον 60χρονο άνδρα που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε στο διαμέρισμα της οδού Αιόλου στον Άγιο Δημήτριο.

Λένε οι αστυνομικοί» Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και απειλεί να αυτοπυροβοληθεί ή να πέσει στο κενό.

«Ρίξε το όπλο, θα σε πυροβολήσω» λένε οι αστυνομικοί»

Ο 60χρονος άνδρας που νωρίτερα την Κυριακή πυροβολούσε και έχει ταμπουρωθεί στην οικία που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 10 εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με τις αρχές και να μην ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ.

Το μεσημέρι ο 60χρονος άνδρας ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης είχε εντοπιστεί από γείτονες στον προαύλιο χώρο της κατοικίας οι οποίοι έσπευσαν να του ζητήσουν τον λόγο για τους πυροβολισμούς. Ένας εξ αυτών τον κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε τον 60χρονο :

Ακολούθως ο άνδρας επιχείρησε να μπει στο σπίτι της ανηψιάς του. Εκείνη δεν του άνοιξε και τότε ο 60χρονος άνδρας πυροβόλησε την πόρτα!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα παρά το γεγονός ότι ο 60χρονος άνδρας είχε προηγουμένως κλειδώσει το γκαράζ και την εξώπορτα, κατάφερε να φύγει από την οικία και να απομακρυνθεί.
Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο για πρώτη φορά χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, όμως δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα ακούστηκε και άλλος πυροβολισμός, αναστατώνοντας εκ νέου τη γειτονιά.

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο διαμέρισμα και έχουν περικυκλώσει το ακίνητο, εντός του οποίου βρίσκεται ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος, όπως περιγράφεται, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον άνδρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του. Μαζί με τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ είναι και η σύζυγός του.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας (ΕΚΑΜ) οι οποίες έχουν προειδοποιήσει τον άνδρα που πυροβολεί σε άγνωστες κατευθύνσεις ότι θα επέμβουν αν δεν παραδοθεί.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλά και διηγείται λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν

«Ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του για αρκετές ώρες, τον ρωτάει αν είναι καλά, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίνεται» ανέφερε πριν από λίγο αυτόπτης μάρτυρας που κατοικεί στην περιοχή και μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6. Ακούστε τη συνέντευξή του.