Ο Αναστάσιος Παουτσόγλου είναι ένας νέος Ξανθιώτης επιχειρηματίας που βιώνει καθημερινά τις δυσκολίες του εμπορίου λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης το γεγονός ότι επειδή η αγορά είναι «μαζεμένη», τα κριτήρια για να επιλεγούν οι συνεργάτες – προμηθευτές των επαγγελματιών,  είναι πολλά. «Θέλει ήθος, αδιάκοπο αγώνα και εμπιστοσύνη για να κρατηθείς» λέει ο ίδιος για να συμπληρώσει. «Οι τιμές σου πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία και αυτό επιτυγχάνεται με την πίεση προς τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες που αντιπροσωπεύεις».

Στην συνέχεια ο κ. Παπουτσόγλου, κάνει αναφορά στην σταθερή ποιότητα των πρώτων υλών που διαθέτει στους επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες  της Ξάνθης και της Κομοτηνής. «Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Επίσης η σταθερότητα στις παραδώσεις είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας».

Οι επαγγελματίες συνεργάτες της ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Πατριάρχου Κυρίλλου ΣΤ 5 συνεργάζονται μαζί του επί σειρά ετών γιατί η εταιρεία του με ήθος, συνέπεια, ποιότητα και λογικές τιμές, στέκεται στο πλευρό τους και στηρίζει την δημιουργικότητα τους. «Όλο αυτό όμως, αναφέρει,  για να επιτευχθεί, θέλει δουλειά και πάλι δουλειά».