#tsoulotip: Ψήνουμε τις κολοκύθες μας στο φούρνο,ώστε να μειώσουμε την υγρασία τους και να μη βγει νερουλή η σούπα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Κολοκύθα,καθαρισμένη

4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 Πατάτες,κομμένες σε χοντρά κυβάκια

1 σκ. Σκόρδο,ψιλοκομμένη

1 Πράσο,ψιλοκομμένο

2 Μέτρια κρεμμύδια,ψιλοκομμένα

½ κ.γ. Ξερό κόλιανδρο

½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο,τριμμένο

1 lt Νερό

130 ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντίσταση πάνω κάτω.

2Παίρνουμε την κολοκύθα,την καθαρίζουμε από τα σπόρια και τη φλούδα.Κόβουμε τη σάρκα σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
3Παράλληλα τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
4Βγάζουμε τις κολοκύθες από το φούρνο τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και το μοσχοκάρυδο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
5Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας,αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
6Αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε.Κάθε δόση που πολτοποιούμε την αδειάζουμε σε μια σουπιέρα.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας.
7Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.