Υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Χατζηθεοδώρου;

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι τώρα γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γ. Χατζηθεοδώρου,  θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το δημαρχιακό αξίωμα στην θέση του Ν. Ανταμπούφη, ο οποίος, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του στην XanthiTimes.gr, θα ακολουθήσει ως στρατιώτης την παράταξη, άσχετα με το ποιος είναι ο αρχηγός.

Προφανώς ο Γ. Χατζηθεοδώρου, θέλει να επιβεβαιώσει τα υψηλά ποσοστά που πήρε το κόμμα του στην Ξάνθη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Η πορεία του προφανώς θα είναι ένας προπομπός των πολιτικών εξελίξεων στην Ξάνθη για το Εθνικό Ψηφοδέλτιο αν ο Τσίπρας δεν προκηρύξει νωρίτερα εθνικές εκλογές.

Φυσιολογικά ο Γ. Χατζηθεοδώρου σε αντίθεση με τον Ν. Ανατμπούφη θα έχει περισσότερα όπλα για να αντιπαρατεθεί με τους συνυποψήφιους δημάρχους.

Υπάρχει χρήμα, ελέω κυβέρνησης, υπουργός, μειονότητα που κατ εντολή εξωθεσμικών παραγόντων θα τον στηρίξουν, αλλά, από την άλλη, υπάρχει το πραγματικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη που δεν ξεπερνά το 3%.

Επίσης ένας ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια της «δημαρχοποίησης» του είναι ότι ασχολήθηκε πολύ έντονα με τα κομματικά τεκταινόμενα στην Ξάνθη και άρα είναι χαρακτηρισμένος, στην λογική της πλειονότητας των Ξανθιωτών, σαν ένα σκληροπυρηνικό κομματικό πρόσωπο. Πόσο θα βοηθήσει αυτό τον Γ. Χατζηθεοδώρου να ξεπεράσει το ποσοστό του Ν. Ανταμπούφη;

Είναι ένα ερώτημα και με δεδομένης της κακή κομματικής και κυβερνητικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά πανελλαδικά, θα είναι δύσκολο να απαντηθεί πριν ανοίξουν οι κάλπες.