Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Ο θυμόσοφος λαός κάτι ξέρει όταν χρησιμοποιεί αυτήν την φράση, αφού αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα πολιτικά μαγαζάκια που ανοίγει το ένα μετά το άλλο για να διεκδικήσει την δημαρχεία του δήμου Ξάνθης.

Δυστυχώς για τους δημότες ης Ξάνθης, οι παρατάξεις προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν θέλουν να χαλάσουν το γιορτινό κλίμα, δεν παρουσιάζουν τους συνυποψήφιους τους, κυρίως όμως το πρόγραμμα τους.

Ένα πρόγραμμα που θα τεθεί στην κρίση του Ξανθιώτικου λαού και που αυτός θα κρίνει αν θα πάει την πόλη ένα βήμα παραπάνω ή θα την αφήσει ουραγό στις εξελίξεις.

Η αλήθεια είναι άλλη από αυτή που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν απέτρεψε καμία πολιτική οντότητα της Ξάνθης να νοιαστεί για το καλό της είτε είναι Χριστούγεννα είτε είναι Πάσχα.

Άρα, στην πραγματικότητα, ο φόβος είναι αυτός που κρατάει τους υποψήφιους δημάρχους, να ανακοινώσουν τους συνδυασμούς τους.

Ο φόβος μήπως κάποιος άλλος υποψήφιος δήμαρχος πάει στον δικό του υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και με δώρα ή απειλές, τον πάρει στον συνδυασμό του και του φέρει τους πολυπόθητους ψήφους που θα τον κάνουν να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Άρα, όταν θα έρθει η ώρα, οι Ξανθιώτες να επιλέξουν ποιόν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο θα ψηφίσουν, να σκεφθούν με ποιο τρόπο προστέθηκε ο εν λόγο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εν λόγω δημοτική παράταξη που θα ζητήσει την εξουσία.

Άρα, το όλο θέμα, δεν έχει να κάνει μόνο με τον υποψήφιο δήμαρχο αλλά με πόσο «καθαρό» τρόπο έκανε δικό του τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Οι Ξανθιώτες – επειδή η πόλη μας είναι ένα μεγάλο χωριό – ξέρουν πολύ καλλίτερα τον καθένα και το ποιον του.

Το νου σας λοιπόν, μην σας παραμυθιάζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτό στην πολιτική δεν ισχύει.

Ο φόβος μην χάσουν τους «σταυροφόρους» τους, είναι αυτός που αφήνει τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους πολιτικά ήρεμες και δεν ανακοινώνονται οι συνδυασμοί και τα προγράμματα τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ