Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική – βιωματική ημερίδα στην Κομοτηνή με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους»

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Την 20-12-2018 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική – βιωματική  ημερίδα στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία, αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικού Διευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας του Δήμου Κομοτηνής, Ιωάννη Μουρτίδη, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γεώργιο Φιλιππίδη και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Στέλλα Βογιατζή.

Στην ημερίδα παρέστησαν, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Διοικητής 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής 21 ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, η Πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., Νατάσα Λιβεριάδου, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πολίτες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Τρύφων Καρούντζο.

Επίσης, από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρθηκαν δύο (2) αναπηρικά αμαξίδια στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στον Σύλλογο Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης, «Άγιοι Θεόδωροι» , τα οποία αποκτήθηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των αστυνομικών που υπηρετούν στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς και τη στήριξη – συνδρομή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.