Αφελείς ή ανίκανοι;

Δυστυχώς αυτόν τον τίτλο τον έχουμε χρησιμοποιήσει σε παλαιότερο άρθρο μας και πάλι αναφορικά με την έξαρση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο τίτλος αυτός χρησιμοποιήθηκε από εμάς – προς Θεού δεν γνωρίζουμε τα της διπλωματίας ούτε και είναι φιλοδοξία μας να κάνουμε εξωτερική πολιτική – όμως, αυτή η αύξηση της επιθετικότητας της Τουρκιας απέναντι στην Χώρα μας προφανέστατα οφείλετε στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από τους σχεδιασμούς των υπερδυνάμεων και ποιο συγκεκριμένα της Αμερικής όπου δυστυχώς για την Ελλάδα οι αφελείς ή ηλίθιοι κυβερνόντες εφησυχάστικαν στο γεγονός ότι τα έδωσαν όλα στους «μεγάλους» και άρα αυτοί με την σειρά τους είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν την Ελλάδα απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Τελικά είναι αφελείς ή ηλίθιοι;

Οι αφελείς ή ηλίθιοι, είναι λογικό να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο αφού δεν έχουν διαβάσει την ιστορία της Ελλάδος, η οποία ιστορία διδάσκει.

Οι αφελείς λοιπόν ή ηλίθιοι, εκτός του ότι δεν διάβασαν την ιστορία της Ελλάδος γιατί ήταν γαντζωμένοι σαν τα «πιθίκια» πάνω στα κάγκελα των σχολείων παριστάνοντας τους αγωνιστές, ενώ στην ουσία ήταν τεμπέληδες και δεν είχαν καμία διάθεση να διαβάσουν,  έχουν την ψευδαίσθηση ότι η Αμερική θα προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελλάδος. Αφελείς γιατί φαίνετε ότι το πιστεύουν και ηλίθιοι γιατί το πιστεύουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ