Μαθαίνουμε ότι τελικά ο Στέλιος Μωραίτης, πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, δεν θα κατέβει υποψήφιος ούτε με Τοψίδη ο οποίος ομολογουμένως, όπως τουλάχιστον  λένε οι πληροφορίες μας, δεν έχει έρεισμα πέραν των επιμελητηρίων της Περιφέρειας στην κοινωνία, αλλά δεν θα κατέβει ούτε στον Τόπειρο γιατί εκεί δεν … τον θέλουν. Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές, το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο καλό για τον Μωραίτη.

Πηγές μας αναφέρουν ότι μιλάει με υποψηφίους δημάρχους στα Άβδηρα. Αν θα κατέβει εκεί δεν το γνωρίζουμε αλλά αυτό ψιθυρίζεται.

Όπως άλλωστε μαθαίνουμε προς παράταξη   Παπαχρόνη ετοιμάζονται να πλεύσουν δύο ηχηρά ονόματα πρωτοκλασάτων στελεχών της διοίκησης Στυλιανίδη, ο ένας μάλιστα διετέλεσε αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη.

Δεσμευθήκαμε να μην κοινοποιήσουμε ονόματα και δεν θα το κάνουμε.

Μαθαίνουμε από στενό συνεργάτη του Μ. Τσέπελη ότι τον τελευταίο καιρό, δουλεύει υπόγεια  και έχει επιδοθεί σε ένα άγριο υπόγειο κυνήγι συλλογής υποψηφίων, κάποιοι μάλιστα μου λένε ότι αυτήν την δουλειά την κάνει εδώ και ένα χρόνο. Τον έχουμε και εμείς “τσιμπήσει” σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στην Σταυρούπολη που ενώ όλα τα παρόντα πολιτικά πρόσωπα έκαναν τις δημόσιες σχέσεις τους σε λογικά επίπεδα ο Μ. Τσέπελης είχε μετατραπεί σε λαγωνικό.

Αν όμως κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον πολύ βαθιά ψάχνει τους υποψηφίους του. Μανόλη προσοχή μην πας πολύ βαθιά στα υπόγεια και δεν προλάβεις να βγεις – από τα υπόγεια- στις εκλογές που έρχονται.

Και αν είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφει ο Παπαδόπουλος στο μπλοκ του μαχητή σχετικά με τις παρεμβάσεις στο υπόγειο πάρκινγκ με προφορική εντολή Μ. Τσέπελη, τότε κάποιος από τις αρχές του τόπου, ξεκινώντας από τον δήμαρχο, πρέπει να το ψάξει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί χρήματα των Ξανθιωτών με προφορική εντολή κανενός.

Μας μπέρδεψε “προοδευτικός” συνάδελφος υπεύθυνος ενημερωτικής ιστοσελίδας όταν κοινοποίησε είδηση που έλεγε ότι βρέθηκε επιχειρηματίας νεκρός μέσα στην επιχείρηση του.  

Θορυβηθήκαμε και αρχίσαμε  να ρωτάμε “δεξιά και αριστερά” να μάθουμε ποιος επιχειρηματίας είναι που η επιχείρηση του βρίσκεται στις παρυφές της πόλης προς Πετεινό. Μας έκανε εντύπωση που φίλος μέσα από την αστυνομία μας είπε ότι δεν έχουμε καμία επιχείρηση στην εν λόγω περιοχή και κανένας Ξανθιώτης επιχειρηματίας δεν βρέθηκε νεκρός στην επιχείρηση του. Τελικά την απορία και το τέλος της έρευνας έβαλε ο Σταύρος Βλαχόπουλος ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο επιχειρηματίας που βρέθηκε νεκρός στην επιχείρηση του ήταν ο υπεύθυνος του οίκου ανοχής. Σε ευχαριστούμε Σταύρο.

ΣΟΚ σε Ξανθιώτη συμπολίτη μας. Ξαφνικά η  Τράπεζα τον καλεί μέσω τηλεφώνου για να τακτοποιήσει οφειλή για ένα δάνειο του 1993  ύψους 500 ευρώ (σε δραχμές το είχε πάρει) δίνοντας για τόκους υπερημερίας 3.500.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το 2004 πλήρωσε  όλο το κεφάλαιο από τότε ο ίδιος – κακώς- δεν ασχολήθηκε με το θέμα γιατί η τράπεζα του είπε ότι θα τον ειδοποιήσει μόλις περάσουν αυτά τα χρήματα στο σύστημα για να ρυθμίσει και τους τόκους. Ο συμπολίτης μας έφυγε από την τράπεζα περιμένοντας την ειδοποίηση για να ρυθμίσει το υπόλοιπο της οφειλής του.

Όντως η τράπεζα τον κάλεσε. Μόνο που άργησε 14 χρόνια. Προχθές, μετά από  14 χρόνια η τράπεζα ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και του ζητά 4000 ευρώ για να ξοφλήσει το δάνειο του, κάνοντας του μάλιστα την χάρη να το εξοφλήσει σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Ο συμπολίτης μας παίρνει μία σύνταξη 700 ευρώ το μήνα.

Άρα ο εν λόγω συμπολίτης μας χρωστούσε 500 ευρώ. Πλήρωσε 500 ευρώ το 2004 και μετά από 14 χρόνια μαθαίνει ότι χρωστά 500 αλλά έχει και 3.500 ευρώ τόκους υπερημερίας.

Τελικά οι Έλληνες πολίτες ή από την κυβέρνηση με τους υπέρογκους φόρους – θηλιά- που βάζει θα τους “στείλει” στον Άγιο Πέτρο μια ώρα αρχύτερα ή οι τράπεζες θα τους αποτελειώσουν. Τράπεζες οι οποίες με τα χρήματα των φορολογουμένων ανακεφαλαιοποιήθηκαν.

Άντε τώρα ο δυστυχείς συμπολίτης μας να δικαιωθεί από κάποια αρχή του κράτους δυνάστη.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ

Τελικά είναι 6 οι υποψήφιοι στον δήμο Τοπείρου; Γιατί ακούγεται και έβδομος από Τοξότες μεριά.

Σε συζήτηση μας χθες με τον υποψήφιο δήμαρχο Τοπείρου Ν. Κιατίπη, προσπαθήσαμε να καταλήξουμε στον αριθμό των υποψηφίων δημάρχων στον δήμο Τοπείρου,  συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του και του Θ. Μίχογλου. Καταλήξαμε στους έξη. Αναρωτηθήκαμε αν μας λείπει κανένας για να βγουν τα “κουκιά” και αφού καταλήξαμε στο συμπέρασμα πώς ανάλογα με τον πληθυσμό, οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους κατοίκους, μείναμε στον αριθμό 6. Έλα όμως που παρόντας φίλος άκουσε την κουβέντα είπε: Μην ξεχνάτε τους Τοξότες.

Να μείνουμε στον Δήμο Τοπείρου και ποιο συγκεκριμένα στον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Θανάση Λουκμακιά. Έβαλε πλώρη, μας λέει με μυστήριο. Για που δεν το γνωρίζουμε όσο και αν τον πιέσαμε. Απέκλεισε την ανεξάρτητη κάθοδο του σαν υποψήφιος δήμαρχος στον Τόπειρο και άφησε υπονοούμενα για τα “σαλόνια” της περιφέρειας ή …. του Εθνικού ψηφοδελτίου, φανταζόμαστε της ΝΔ, μιας και ήταν τομεάρχης αγροτικού στην ΝΟΔΕ Ξάνθης. Πολύ μυστήριο βρε αδερφέ.

Προσοχή μόνο μην φερθούν μυστήρια  και οι ψηφοφόροι, με τόσο μυστήριο που επικρατεί  τριγύρω …  και βρεθείς σε βράχια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ