Γ. Παπαχρόνης: Μπορεί να γίνει το όραμα πραγματικότητα;

Είδαμε το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη και όντως είναι «βαρύ» σε θέματα προσφοράς προς την κοινωνία και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, σε σύγκριση πάντοτε με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του για τον δημαρχιακό θώκο της Ξάνθης.

Φτάνει όμως αυτό; Χρειάζεται πολιτική αντίληψη και εμπειρία για να διοικήσεις έναν δήμο όπως αυτόν της Ξάνθης που η ανοδική και αναπτυξιακή του πορεία σταμάτησε μερικές δεκαετίες πίσω.

Εμείς θα πούμε ότι το βιογραφικό του είναι υπεραρκετό, στην λογική πάντοτε ότι αν κερδίσει τις εκλογές και δεν πάρουν τα μυαλά του «αέρα» – Η εξουσία είναι γλυκιά και πλάνα.

Άλλωστε είδαμε και τους πολιτικούς που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια τον δήμο Ξάνθης που ενώ η πόλη καίγεται, δεν λένε να ξεπεζέψουν από το καλάμι.

Ο Γιάννης Παπαχρόνης μπορεί να μην τα ξέρει όλα στα θέματα διοίκησης, αν και ασκεί διοίκηση σε δύο πολύ μεγάλους οργανισμούς της Ξάνθης όπως είναι το γηροκομείο, όπου κανένας δεν ξεχνάει πώς ήταν και πώς έγινε επί των ημερών του, ούτε φυσικά κανένας δεν ξεχνάει το αποτέλεσμα της διοίκησης του στους αιμοδότες. Μπορεί να είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όμως η οργάνωση είναι τέτοια που φέρνει τα ποιο θετικά αποτελέσματα πανελλαδικά και στην κοινωνία της Ξάνθης … άρα… το επιχείρημα κάποιων, ακόμη και ημών των ιδίων, μάλλον δεν στέκει σε σύγκριση πάντοτε με τους πολιτικούς που ήδη ασκούν διοίκηση.

Άρα εκ των πραγμάτων ο Γιάννης Παπαχρόνης, ασκεί διοίκηση σε πολύ δύσκολα πόστα – και κυρίως, χωρίς οικονομική άνεση – και τα αποτελέσματα του είναι θετικά.

Όταν όμως αναλάβει με την ψήφο των Ξανθιωτών τα ηνία του δήμου θα καταφέρει να οργανώσει την λειτουργία του όπως στο γηροκομείο, στους αιμοδότες και στον χώρο δουλειάς του;

Θα του επιτρέψουν οι υπάλληλοι του δήμου που ως γνωστόν αριθμός αυτών (μικρός ευτυχώς) λειτουργούν ως «κομματάρχες»;

Θα τον αφήσει ο εκλογικός νόμος που ζητάει συνεργασίες και στην ουσία δοσοληψίες;

Μην ξεχνάμε ότι για να περάσουν σημαντικές αποφάσεις για τον δήμο της Ξάνθης, δεν θα αρκούν μόνο οι ψήφοι της διοικούσας παράταξης. Αμέσως, αν δήμαρχος είναι ο Γ. Παπαχρόνης, θα πρέπει να μπει μοιραία, στην διαδικασία πολιτικής δοσοληψίας.

Πόσο ακέραιος μπορεί να μείνει ένας δήμαρχος που αγαπά τον τόπο του – στην περίπτωση του Παπαχρόνη είναι γνωστό της «πάση» ότι αγαπά τον τόπο του-  όταν για να κάνει ένα καλό στον τόπο, θα πρέπει να αποταθεί σε πολιτικές οντότητες μέσα στον δήμο Ξάνθης, που η μέχρι τώρα πορεία τους λέει ότι δεν διακατέχονται ιδιαίτερα από αισθήματα ευθύνης απέναντι στην πόλη;

Αυτό αναφέρετε από το  μέχρι τώρα αποτέλεσμα της πολιτικής τους παρουσίας στον δήμο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ