Γιάννης Παπαχρόνης ένας μη «επαγγελματίας» υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης

Είναι γεγονός ότι η Ξάνθη έχει ανάγκη ίσως, να διοικηθεί από όχι «επαγγελματίες» πολιτικούς και αυτό δίνει στον Ξανθιώτη πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών και του Γηροκομείου Ξάνθης ένα προβάδισμα στην λογική των Ξανθιωτών που εδώ και πολλές δεκαετίες βλέπουν περιορισμένο έργο στην πόλη και τα προβλήματα της καθημερινότητας άλυτα από του «επαγγελματίες» πολιτικούς.

Αυτό το προφίλ της παράταξης του Γιάννη Παπαχρόνη, δηλαδή της άφθαρτης, της μη επαγγελματικής, της ανθρώπινης και του εθελοντισμού, ίσως καταγραφεί στην λογική της κοινωνίας, που στην κυριολεξία διψά για αυτήν την εικόνα, έτσι όπως την παρουσιάζει η παράταξη.

Τα μέχρι στιγμής στελέχη που την απαρτίζουν και δήλωσαν συνοδοιπόροι του, αυτό πρεσβεύουν χρόνια τώρα και το αποδεικνύουν έμπρακτα, σε όλες τις εκφάνσεις της πορείας τους,

πλην ελαχίστων, που προσβλέπουν στο προσωπικό τους όφελος, όχι κατ ανάγκην οικονομικό.

Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία και αυτό «πουλάει» στην προκειμένη περίπτωση στους απογοητευμένους, μέχρι στιγμής, ψηφοφόρους της Ξάνθης.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αρκεί μόνο αυτό για να κάνει τους Ξανθιώτες να αποφασίσουν ότι αυτόν τον δήμαρχο χρειάζονται; Ως γνωστόν, μία διοίκηση και μάλιστα πολιτική, δεν χαράζετε σε έναν ιδεατό κόσμο. Είναι σκληρή και οι αποφάσεις ακόμη σκληρότερες.

Η διαφορά του Γιάννη Παπαχρόνη είναι ότι δεσμεύετε να πάρει αποφάσεις – όσο σκληρές και αν χρειαστεί – μετά από συζήτηση με τα στελέχη και την κοινωνία, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα διοικήσεις που είδαμε στον δήμο Ξάνθης, να παίρνουν αποφάσεις με βάσει το κομματικό, φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του αποφασίζοντα δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα πορεία, παρουσίαση της παράταξης και των στελεχών,  δείχνουν ότι όλη η προσπάθεια κινείτε βάση σχεδιασμού και το μόνο θολό σημείο στην όλη προσπάθεια είναι ο «επαγγελματισμός» των αντιπάλων.

Είναι έμπειροί, ξέρουν από εκλογές και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, υπόγεια και επίγεια, για να ανακόψουν το θετικό ρεύμα που αυτή την στιγμή έχει η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη.

Το σημαντικό ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι αν οι Ξανθιώτες θα σηκωθούν – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος – από τους καναπέδες τους.

Ίσως αν σηκωθούν οι Ξανθιώτες από τους καναπέδες, κάτι γίνει και επιτέλους ίσως η Ξάνθη, δει έναν «μη» επαγγελματία δήμαρχο στην πόλη.