«Οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών  »

 

Στην συνεδρίαση του 13ου Περιφερειακού Συμβουλίου είχε εισαχθεί και συζητηθεί ως 14ο θέμα η έκφραση άποψης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης που προσυπόγραψαν φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας Δράμας ,σχετικά με την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών .

Στην συζήτηση του θέματος και αφού ανέλυσα  το πρόβλημα, ζήτησα να αναβληθεί  μιας και απουσίαζαν οι δύο Αντιπεριφερειάρχες που το εισήγαγαν και οι εκπρόσωποι Αγροτών και Κτηνοτρόφων .Εισηγήθηκα  να επανέλθει προς συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε  με την παρουσία εκπροσώπων Αγροτών και Κτηνοτρόφων να αναλύσουμε σε βάθος το θέμα. Δυστιχώς αυτό δεν έγινε δεκτό   Όλο αυτό το διάστημα  τόσο από τους εκπροσώπους Κτηνοτρόφων και Αγροτών, όσο και απ’ο δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου , υπάρχει έντονη διαμαρτυρία για το ότι άλλα προέβλεπε η εισήγηση και άλλα κατεγράφησαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επειδή ο Αγροτικός χώρος είναι ο Οικονομικός πνεύμονας της Περιφέρεια μας και όλοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να σκύβουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα προβλήματα τους ,

επερωτάσθε:

1) Εαν  η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι διαφορετική απο την εισήγηση και γιατί .

2) Εαν απο πλευράς της Περιφέρειας υπήρξε ολιγωρία για το θέμα αυτό,

3) Σε ποιές αλλες προτοβουλίες έχετε προβεί , και άν υπήρξαν αποτελέσματα που να ικανοποιούν  τα αιτήματα για την οριοθέτηση των μειονεκτηκών περιοχών των Περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας Δράμας.

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί  Σύμβουλοι

για την Κοινωνική Συμμαχία

 

Τσαλδαρίδης Αναστάσιος

 

Ζιμπίδης Γεώργιος