Δεν “συναντάμε” πλέον το όνομα του Μ. Τσέπελη σε διάφορους χώρους συνάθροισης Ξανθιωτών.

Όπως δείχνουν τα πράγματα όταν πρωτοακούστηκε το όνομα του Μ. Τσέπελη ότι θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του δημαρχιακού Θώκου, είναι γεγονός ότι αυτό,  στις συζητεί σεις των Ξανθιωτών,  ήταν το πρώτο θέμα.

Όμως τον τελευταίο καιρό, δεν ακούμε πλέον να μιλούν για τον Μ. Τσέπελη ούτε καν μας απευθύνουν ερωτήματα ζητώντας την γνώμη μας για το αν έχει εκείνα τα εχέγγυα για να εκλεγεί δήμαρχος.

Η αίσθηση ότι το όνομα του “ξεφούσκωσε” είναι έντονη, όμως είναι βέβαιο ότι δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Μ. Τσέπελης κουβαλάει στην πλάτη του μία ιστορία κοντά τρεις δεκαετίες και όλοι ομολογούν ότι “ξέρει να κάνει” εκλογές.

Άρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον ότι πράγματι η προσπάθεια του να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης  βρήκε εμπόδια και ο ενθουσιασμός των εν δυνάμει ψηφοφόρων του έγινε σκεπτικισμός με δεδομένο ότι κυκλοφορεί ευρέως στην “πιάτσα” ότι τον Μ. Τσέπελη δεν τον ενδιαφέρει το “δημαρχιλίκη”  αλλά να βγάλει κάποιους συμβούλους και με την παρουσία του να “πιέζει” καταστάσεις προς όφελος του ή επειδή ακριβώς ξέρει να κάνει εκλογές, δεν αφήνει να βγούνε προς τα έξω οι συνοδοιπόροι του για να μην “καούν”  και δύο μήνες πριν τις εκλογές να ξεδιπλώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα απαρτίζουν την παράταξη του και να ξεδιπλωθεί έτσι στην “ώρα” του ο εκλογικός σχεδιασμός του.

Πάντως όποιο από τα δύο  και αν συμβαίνει, δεν ακούμε τόσο τακτικά το όνομά του, όσο το ακούγαμε στις αρχές της διαρροής ότι θέλει να δημιουργήσει μία παράταξη η οποία θα διεκδικήσει τον δήμο.