ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙ. ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Αιχμές κατά του  δασαρχείο Ξάνθης από τον Χατζηγκενέ Ιρφάν – Χατζηγκενε στην θέση του Ζειμπεκ;

Κατανοούμε το πάθος του πολιτευτή της ΝΔ, του Μέτιου και τώρα του Τοψίδη για την μειονότητα, προφανώς όμως, ο κ. Χατζηγγενέ, ακολουθώντας τα χνάρια του Ζειμπεκ Χουσεΐν σε μία προσπάθεια να προσεταιριστεί τους μειονοτικούς ψήφους που θα τον κρατήσουν στις παρυφές της εξουσίας ή στην ίδια την εξουσία, μιλά μόνο για την μειονότητα ενώ είναι περιφερειακός σύμβουλος της Ξάνθης και πολιτευτής της ΝΔ Ξάνθης.

Στην καταγγελία του κατά του δασαρχείου πιθανών να έχει δίκιο, όμως αυτό, χάνεται γιατί ο κόσμος του οποίου τα συμφέροντα υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και θα εκπροσωπήσει αν εκλεγεί, αντιλαμβάνεται τον «ξύλινο» λόγο του.

Απλά να υπενθυμίσουμε στον κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ ότι η μειονότητα και η πλειονότητα δεν χρειάζεται έναν νέο Ζειμπέκ Χουσεΐν στην Ξάνθη. Θέλει πολιτικούς οι οποίοι να νοιάζονται για τους Έλληνες Πολίτες είτε αυτοί είναι Χριστιανοί είτε Μουσουλμάνοι. Φτάνει ποια αυτό το παιγνίδι κ. Χατζηγκενέ και κ. Ζειμπέκ.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα ότι οι πολίτες της Ξάνθης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισονομία και ισοπολιτεία και οι εκλεγμένοι ταγοί να νοιάζονται για την επίλυση των προβλημάτων τους. Φτάνει πια.

Τα υπόλοιπα απλά κρύβουν προσωπικές φιλοδοξίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΓΓΕΝΕ ΙΡΦΑΝ.

 

Με τον βαρύ χειμώνα να βρίσκεται στο κατώφλι μας πια, άνθρωποι αγωνιούν, για το πώς θα ζεστάνουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, περιμένοντας χείρα βοηθείας από το κράτος και την τοπική κοινωνία. Μέσα σε αυτούς είναι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής της Ξάνθης –συνταξιούχοι ΟΓΑ-, οι οποίοι γίνονται θεατές σε ένα έργο κωμικοτραγικό.

Αναμένοντας την προμήθεια ξυλείας που τους αναλογεί -οι κάτοικοι-, κατόπιν επίσκεψης τεσσάρων υπαλλήλων  του Δασαρχείου στην ορεινή περιοχή στις 23 Οκτωβρίου 2018, μαθαίνουν πως τα χωρικά πλέον έχουν μειωθεί από 6 σε 4. Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορούνται πως θα πρέπει να μεταβούν οι ίδιοι στο σημείο συγκομιδής της ξυλείας, το οποίο απέχει συγκεκριμένα 10 χιλιόμετρα από τις Σάτρες! Για παράδειγμα αν κανείς βρίσκεται στην Κοτύλη, θα πρέπει να μεταβεί από την περιοχή των Σατρών 10 χιλιόμετρα επιπλέον, για να παραλάβει την μικρή ποσότητα ξύλου που δικαιούται! Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των υπολοίπων περιοχών.  Για κάποιο λόγο που μόνο οι ιθύνοντες κατανοούν, -αφού για εμάς είναι άκρως παράλογος- θα πρέπει ο καθένας να μεταβεί σε σημείο συγκομιδής μακριά από τον τόπο του. Ας έχουμε κατά νου, πως συν τοις άλλοις, ένα μέρος των χρημάτων για τα ξύλα καταβάλλεται από τους κατοίκους.

Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των κατοίκων αρνείται να παραλάβει την ξυλεία, αφού είναι αδύνατο γι’ αυτούς να κάνουν ένα ολόκληρο ταξίδι για αυτόν τον σκοπό. Είναι λοιπόν αυτό το πλάνο του Δασαρχείου επιτυχές;

Επίσης, στο χωριό του Κενταύρου στο οποίο έχουν δικαίωμα στην ξυλεία 180 άνθρωποι, τα ξύλα «μοιράστηκαν» σε 90 μόνο κατοίκους! Με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις επιλέχθηκαν αυτοί οι 90; Η «μοιρασιά» έγινε αξιοκρατικά ή επωφελήθηκαν άνθρωποι με τους οποίους το Δασαρχείο έχει «στενότερες» σχέσεις και επαφές. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.

Ερωτώ τον κύριο Μήλιο –Δασάρχη Ξάνθης- τα εξής: Εσείς όπως και εγώ κατοικείτε στην πόλη της Ξάνθης, κοντά στο κέντρο και στις ανέσεις που αυτό προσφέρει. Άραγε τοποθετείτε τον εαυτό σας έστω για μια στιγμή, στη θέση ενός ανθρώπου μεγάλου σε ηλικία, που ζει τόσο μακριά από όλες αυτές τις ανέσεις και θα πρέπει να διανύσει αποστάσεις και κακοτράχαλους δρόμους για να τις αποκτήσει; Κι ας το θέσω σε μια άλλη βάση πιο προσωπική. Στη θέση αυτών των συνταξιούχων θα μπορούσαν να είναι οι γονείς μας. Άραγε ακόμη και τότε θα επιμένατε σε αυτό το πλάνο ή θα κάνατε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα; Κάποτε τουλάχιστον επιτρεπόταν η συγκομιδή πεσμένων, ξερών γαύρων και δρυών. Αυτό θα ήταν μια επιπρόσθετη βοήθεια, που όμως πλέον δεν υφίσταται. Θα ήθελα να μάθω τις σκέψεις σας περί αυτού. Ακόμη, θεωρείτε δίκαιο το «διαμοιρασμό» της ξυλείας; Ήταν διαφανής η διαδικασία;

Βέβαια το θέμα αυτό δεν περιορίζεται στα όρια του Δασαρχείου και μόνο. Υποσχέσεις για βοήθεια σχετικά με τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα, δόθηκαν από τον κύριο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον υπουργό των 27.000 ψήφων, των 27.000 μειονοτικών φωνών, που του ανέθεσαν τη στήριξη και την υπεράσπισή τους. Κύριε Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τί σκοπεύετε να πράξετε για την άμεση εξυπηρέτηση της μειονότητας της ορεινής περιοχής της Ξάνθης σχετικά με αυτό το ζήτημα (το οποίο θέλω να πιστεύω πως το θεωρείται κι εσείς όπως κι εγώ μείζονος σημασίας); Θεωρείται πως είστε κοντά στους πολίτες και πραγματικά ακούτε τα αιτήματά τους; Σας ενημερώνω πως και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ όπως και του ΟΓΑ αιτούνται με τη σειρά τους ένα αντίστοιχο βοήθημα καθώς βρίσκονται στην ίδια ακριβώς μοίρα. Ένα βοήθημα όμως, που θα δίδεται «στο χέρι» και δε θα σε αναγκάζουν να το αρνηθείς, όντας ανίκανος να ξεπεράσεις τα εμπόδια, που σου βάζουν για να το αποκτήσεις!  Οι κάτοικοι ωρύονται για τις διακρίσεις που γίνονται ανά περιοχή. Ωρύονται που για τους κατοίκους της Σταυρούπολης για παράδειγμα ισχύουν άλλοι κανόνες σχετικά με τη συγκομιδή της ξυλείας.

Απαιτούμε άμεση ανταπόκριση από εσάς αλλά και τον κύριο Μήλιο ώστε να καταλήξουμε σύντομα στην πιο συμφέρουσα λύση για τους συμπολίτες μας.

 

ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ

                                              ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

                         ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

                 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ