Τεφρωνίδης –Ανταμπούφης σημειώσατε … Μελισσόπουλο;

Μαθαίνουμε ότι εναγωνίως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ψάχνει να βρει υποψήφιο δήμαρχο.

Από την μία δεν θέλει να κατεβάσει αυτόχθονα ΣΥΡΙΖΑΙΟ γιατί ξέρει ότι θα «καεί» στην εκλογική διαδικασία του Μάιου του 2019  και με την ανακοίνωση του ονόματος από την άλλη με την πρόταση Τεφρωνίδη έκαψε τον μόνο ανιδιοτελή αγωνιστή του προοδευτικού χώρου τον Ν. Ανταμπούφη.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι αισθάνεται ο Ν. Ανταμπούφης με αυτό το «ρίξιμο» για χάρη του Τεφρωνίδη από την πλευρά της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν θέλαμε να είμαστε στην θέση ενός ανθρώπου που με τους αγώνες και την συνεχή παρουσία του στα κοινά, ο προοδευτικός, όπως αποκαλούν οι νεοαριστεροί τον κεντροαριστερό χώρο, είχε τον εκφραστή του στα αυτοδιοικητικά. Τώρα;

Με αυτήν την αγωνία αποτυπωμένη και εκφρασμένη στις αναζητήσεις, όπως αυτή του Σάββα Μελισσόπουλου ακόμη και στον Γιάννη Παπαχρόνη λένε οι πληροφορίες μας ότι αποτάθηκαν σε μία προσπάθεια να μην «κάψουν» κάποιον «δικό» τους.  Μάλιστα το αποκορύφωμα της αγωνίας τους είναι τόσο μεγάλο που μόλις πρόσφατα ένα σημαντικό εκλεγμένο πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, λένε οι πληροφορίες μας, ότι αποτάθηκε, ακόμη και σε γαλάζιο «αντιφρονούντα», σύμβουλο του Δημαρχόπουλου.

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιθυμεί να πάρει όση πολιτική δύναμη μπορεί από οποιονδήποτε μπορεί να φέρει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Μάιου 2019. Ένα θετικό αποτέλεσμα  που θα τονώσει κάπως την πολιτική του παρουσία στην Ξάνθη.

Το θέμα βέβαια που ανοίγετε είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα θα πάρει μερίδιο από την όποια πολιτική επιτυχία στις εκλογές αυτού που θα στηρίξει για το αναγκαίο του «λίφτινγκ» στην Ξάνθη, είναι τι θα δώσει και με ποια αξιοπιστία θα γίνει αποδεκτή η στήριξή του.

Θέλουμε με λίγα λόγια να πούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτόν που θα στηρίξει θα κερδίσει. Ο υποψήφιος όμως τι θα κερδίσει από ένα 3% που είναι η πραγματική εκλογική  δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη;