Μέχρι στιγμής δήμαρχος ο … Δημαρχόπουλος

Αν δει κανείς με ψυχραιμία και προσεχτικά τις κινήσεις των εν δυνάμει συνδυασμών καθώς και τα πρόσωπα που τους απαρτίζουν, επικρατέστερος για τον δημαρχιακό θώκο είναι ο Χ. Δημαρχόπουλος.

Έχει ακόμη μία οργανωμένη παράταξη παρ’ όλες τις διαρροές και το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του από τους  νυν και πρώην συμβούλους της παράταξης του, δίκαια ή άδικα.

Είναι βέβαιο ότι ο Δημαρχόπουλος που αυτή την στιγμή από εγωισμό και μόνο λέει ότι θα νικήσει κατά κράτος τους εν δυνάμει αντιπάλους του, αν σταθεί για λίγο έξω από το κάδρο και δει όλη την εικόνα ψύχραιμα, θα καταφέρει να γεμίσει τα «κενά» και να δυναμώσει και πάλι την παράταξη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  αυτήν την ευκαιρία μέχρι σήμερα του την δίνουν οι πιθανές αντίπαλες παρατάξεις οι οποίες ακόμη είναι στην λογική της συζήτησης και των σχεδιασμών.

Αυτό σημαίνει ότι από τις αντίπαλες παρατάξεις χάνεται πολύτιμος χρόνος στον σχεδιασμό και την αρχηγογολογία, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να κοινωνήσουν στους Ξανθιώτες για το τι άλλο θα κάνουν, όταν αναλάβουν την διοίκηση  εκτός από το να «γκρεμίσουν» τον Δημαρχόπουλο. Δηλαδή το πρόγραμμα τους και είναι βεβαιο πλέον ότι οι Ξανθιώτες θέλουν να ακούσουν το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν και αυτό γιατί απλά βαρέθηκαν τις ανούσιες κοκορομαχίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ρητορική τους ευνοεί τον Δημαρχόπουλο σε μεγάλο βαθμό.

Άρα σήμερα το έργο του Χ. Δημαρχόπουλου είναι πολύ ποιο εύκολο από τις πιθανές δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τον δήμο Ξάνθης αρκεί να μείνει έξω από την δημαρχιακή του πορεία, ζητήσει συγνώμη πρώτα από τον εαυτό του και μετά από τους Ξανθιώτες που λόγω απειρίας καθυστέρησε να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Αν δεσμευτεί σήμερα με χρονοδιάγραμμα ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του, θα είναι πιθανότατα με περισσότερους συμβούλους στην διοίκηση του δήμου.