Μπορεί να ακούγεται ότι ο Πασχάλης Λύρατζης προτίθεται να κατέβει υποψήφιος αρχηγός παράταξης η οποία θα διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης όμως οι υποχρεώσεις του στον οργανισμό, συνεχίζονται και αυτό είναι προς τιμήν του. Τον είχαμε ρωτήσει παρουσία του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου αν θα κατέβει σαν υποψήφιος ανεξάρτητης παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο. Η απάντηση του ήταν. “Σήμερα παραμένω συνεργάτης του δημάρχου”. Μία έντιμη στάση που τον τιμά ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει στο τέλος. Εκείνο που μετρά είναι ότι αγαπά την πόλη και το αποδεικνύει με την στάση του. Θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει έναν αγώνα εκ των έσω για να κάνει ζημιά στον δήμαρχο. Σέβεται και τιμά τον λόγο που έδωσε στον δήμαρχο και αυτό κάνει. Μαθαίνουμε ότι συνεχίζει τις επαφές του για την δημιουργία ενός νέου πόλου με μοναδικό κριτήριο την αγάπη των μελών για την πόλη και τον “κατατρεγμένοι ιστό” της.

Αλήθεια ποιος αμφιβάλλει ότι ο αστικός ιστός δεν είναι προδομένος από τις μέχρι τώρα διοικήσεις; Να ξεκινήσουμε από το κολυμβητήριο; Τα πάρκινγκ; Την καθαριότητα; Τα κτίρια φαντάσματα που πέφτουν και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι οι Ξανθιώτες που αδικήθηκαν από όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από τον δήμο Ξάνθης, θα σηκωθούν από τον καναπέ για να στηρίξουν υποψηφίους οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αγαπούν την πόλη τους.

Δυο συνεδριάσεις σε μια μέρα, θα πραγματοποιηθούν σήμερα για το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Αναλυτικότερα:

Πρώτη συνεδρίαση (14.20)

1.Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (εισηγήτρια: Αριστέα Αλατά, προϊσταμένη τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών).

Δεύτερη συνεδρίαση (15.00)

1.Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση αυξημένων εποχιακών αναγκών κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019 (εισηγήτρια: Ιωάννα Καρολίδου, προϊσταμένη διεύθυνσης Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης)

2.Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής συμβάσεων παροχής γενικών υπηρεσιών (εισηγήτρια: Μαρία Αρβανιτίδου, υπάλληλος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)

  1. Εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2018 – Πρωτοχρονιάς 2019 (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων).