Γιάννης Μπούτος: Δεν θέλω να είμαι πολιτική μαριονέτα.

Ευχαριστώ τον Ζήση

Απλή και ξεκάθαρη η πολιτική θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Μπούτου,  όπου ομολογουμένως, μας καθήλωσε διότι οι καιροί είναι “πονηροί”  και σχεδόν όλοι οι εραστές της πολιτικής, πασχίζουν για την σωτηρία του δικού τους πολιτικού μέλλοντος, έχοντας βέβαια, σε δεύτερη μοίρα το μέλλων του τόπου.

Τον συναντήσαμε στην παρουσίαση του πονήματος του Ζήση Κατσαρίκα στο Ελλισώ και όπως ήταν φυσικό τον ρωτήσαμε για το ήδη διαμορφωμένο πολιτικό κλίμα στην Περιφέρεια.

Ο Γιάννης Μπούτος δεν θα συμμετάσχει σε πολιτικό σχήμα που δεν έχει στις προθέσεις του να βάλλει ένα λιθαράκι για το καλό του τόπου. “Δεν έχω να πω τίποτα ακόμα για τις εκλογές, δεν με εκφράζουν οι πολλές υποψηφιότητες από τον ίδιο πολιτικό χώρο και πρωτίστως τον δικό μου, άρα θα περίμενα με χαρά να μειωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για να μπορέσουμε να πάμε σε μια νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση και όχι σε διάλυση της παράταξης με την οποία έχω εκλεγεί”

Μία θέση που εκφράζετε τον τελευταίο καιρό από τους περισσότερους ΝΔημοκράτες. Μία θέση που επανειλημμένα, αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία, αναδείξαμε μέσα από την Xanthitimes.gr.

Ο Γιάννης Μπούτος, μέσα από την πολύχρονη σεμνή και σταθερή συνδικαλιστική και πολιτική του πορεία, έχει αποδείξει ότι δεν θα ήθελε να είναι μία ακόμη πολιτική μαριονέτα στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

Σαφώς και αξιολογεί τις προτάσεις που του γίνονται από τις παρατάξεις που επιθυμούν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια και τον δήμο Ξάνθης, όμως, όπως ο ίδιος, σε παλαιότερες αναφορές του  λέει ότι δεν θα “κατέβει” κάπου για να “κατέβει”, μόνο και μόνο για μία οποιοδήποτε θέση. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει. “Έχω προσωπική ζωή, δουλειά και πολλά άλλα να ασχοληθώ από το να κάνω την εκλεγμένη μαριονέτα κάποιου, χωρίς ρόλο και αντικείμενο”.

Αυτός είναι ο Γιάννης Μπούτος. Πρώην συνδικαλιστής και νυν πολιτικός της Ξάνθης. Απλός, ξεκάθαρος.  Μία ξεκάθαρη φωνή μέσα στις πολλές “τενεκεδένιες” φωνές  που ακούγονται για “το καλό του τόπου” τα τελευταία χρόνια. Μία φωνή που επιθυμία της είναι να ακουστεί και να γίνει πράξη. 

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τον Γιάννη Μπούτο, τον συναντήσαμε στην παρουσίαση των βιβλίων του Ζήση Κατσαρίκα, όπου φανερά συγκινημένος για την παρακαταθήκη που αφήνει στις νεότερες γενιές των σαρακατσάνων ο συγγραφέας ερευνητής,  αφού τον ευχαρίστησε είπε:  ” Ο Ζήσης ήταν και είναι πάντα ένας άντρας με πολλές και ποικίλες ανησυχίες. Μια από αυτές ήταν η συγκεντρώσει,  μελέτη, ανάλυση και η καταγραφή όλων αυτών τον στοιχείων για την ζωή των Σαρακατσάνων. Μιλάει μέσα από τα βιβλία του για την προέλευση την νομαδική ζωή, την πορεία  τα ήθη και έθιμα μιας φυλής που από αρχαιοτάτων χρόνων, ήταν και είναι ελληνική και στήριξε την χώρα στα δύσκολα με πολλούς και ποικίλους αγώνες. Για τον Σαρακατσάνο αναγνώστη είναι η χαρά να μπορεί να διαβάσει όλα αυτά που αφορούν την ζωή τον προγόνων του που κάποια από αυτά γνώριζε από αφηγήσεις και κάποια αγνοούσε μιας και είναι ελάχιστα τα γραπτά για την πορεία τους. Επίσης, έδωσε γραπτό και τεκμηριωμένο λόγο για τους υπόλοιπους, ώστε να γνωρίσουν αυτό το ελληνικό φύλο και να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής τους αλλά και τις ιδιαιτερότητες του. Των Ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας ώστε και εμείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μην ξεχάσουμε τις ρίζες μας και περιμένω όπως είπα στον ίδιο και τη συνέχεια…”