Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν στο χώρο προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι.

Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Τόσκας και Αννέτα Καββαδία.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο νωρίς το πρωί από τον πεζόδρομο, ωστόσο ομάδες φοιτητών τους έκλεισαν την είσοδο και δεν τους άφησαν να μπουν, σπρώχνοντάς τους και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Εκείνοι επέμεναν να μπουν και άρχισαν τα σπρωξίματα και οι κλωτσιές, και κάποιοι πέταγαν καφέδες και νερά. Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκαν να φύγουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, είπε ότι «αυτό που διαμορφώθηκε δεν τιμά τους αγώνες της γενιάς εκείνης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, υποστήριξε πως τα άτομα που ήταν στο Πολυτεχνείο και προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «φασίστες, μία εν δυνάμει φασιστική μειοψηφία», ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για μια «ολοκληρωτική αντίληψη».

Λίγο αργότερα, στο χώρο του Πολυτεχνείου έφτασαν μέλη της ΚΝΕ για περιφρούρηση καθώς στις 10.30 αναμένεται να καταθέσει στεφάνι ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τους προπηλακισμούς σε βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου αλλά και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας, επισημαίνοντας όμως ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούσαν πριν μερικά χρόνια σε προπηλακισμούς και πράξεις βίας εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων.

Πολυτεχνείο ένταση

Γαβρόγλου

πολυτεχνείο

Π. Ρήγας: Αυτό δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία

«Η παρουσία η δική μου έχει και μία συμβολική αξία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιστές στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία», σημείωσε.

«Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι σήμερα και όταν μέσα στη Βουλή νοσταλγοί της Χούντας και του Παπαδόπουλου υπάρχουν τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Στην αντιπροσωπία ήταν άνθρωποι 70 και 80 ετών, οι οποίοι έχουν περάσει από τη Μακρόνησο, έχουν φυλακιστεί, έχουν δώσει και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία στη χώρα μας παλεύοντας ενάντια στη Χούντα, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτούς. Θεωρώ ότι στους νέους αυτούς ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα και να καθοδηγούνται με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε.