Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν την 13-11-2018, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37, 35, 27 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα ένα (61) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν σε δασική οδό του Έβρου, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με τα οποία δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 37χρονο οδηγό του ενός οχήματος, ενώ ο οδηγός του δεύτερου, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, διέφυγε πεζός σε παρακείμενη δασική περιοχή και αναζητείται.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία κατευθύνθηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ δεν υπάκουσε και σε σήματα στάσης των αστυνομικών.

Έξω από τον οικισμό του Σοφικού, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος. Όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος οδηγός του, μαζί με τον 27χρονο συνεργό του, που βρισκόταν εντός του οχήματος, οι οποίοι και συνελήφθησαν, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα, σαράντα πέντε (45) μη νόμιμους μετανάστες.

x-default

Όλοι οι διακινούμενοι και ο ένας διακινητής (27χρονος) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οκτώ από τους μη νόμιμους μετανάστες παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

dav

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη, χθες (14-11-2018) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων και τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.