Η μάχη κατά της λαθροδιακίνησης ξεκίνησε.  Περιορίζονται τα δρομολόγια των κυκλωμάτων

Με δελτίο της η Συνοριακή Υπηρεσία επικοινωνεί τον τιτάνιο αγώνα που κάνει και είναι βέβαιο ότι έχει την στήριξη της κοινωνίας.

Το ερώτημα πλέον σε αυτόν τον αδυσώπητο και χωρίς τέλος αγώνα των Συνοριοφυλάκων είναι τι κάνει η πολιτεία. Στηρίζει αυτήν την επικίνδυνη καθημερινή υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που δίνουν τα πάντα για την προάσπιση της ασφάλειας στην περιοχή και κατ επέκταση ολόκληρης της Χώρας; 

Διακρίνουμε μία σεμνότητα στην γραπτή ενημέρωση από την πλευρά τους  που η πολιτεία θα πρέπει να την λάβει σοβαρά υπόψη της και να στηρίξει με προσωπικό και μέσα αυτήν την πραγματικά υπερπροσπάθεια.

Ήταν πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, η δραστηριοποίηση της Συνοριακής Υπηρεσίας κατά των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών που κυρίως τους τελευταίους μήνες δρούσανε ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Ήμασταν πεπεισμένοι πως με τους εντατικούς ελέγχους τα κυκλώματα θα περιοριστούν αφού όμως κλείσουν όλοι οι δίοδοι κυρίως από τον Έβρο προς το εσωτερικό της Χώρας.

Το τελευταίο διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία πολλαπλασίασε τα μπλόκα και τους ελέγχους στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κατά της λαθροδιακίνησης από τον Έβρο έως και την Θεσσαλονίκη και οι συλλήψεις είναι καθημερινές και δεκάδες.

Γνωρίζουμε πως η εντατικοποίηση των συνοριακών ελέγχων θα ανεβάσει τα «μισθώματα» των λαθροδιακινητών  πολλαπλασιάζοντας  παράλληλα και τους κινδύνους που θα σκορπούν στο πέρασμά τους οι οδηγοί λαθροδιακινητές,  όπως αυτό το τελευταίο στον κόμβο των Βρασνών στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Γνωρίζουμε επίσης πως η μάχη θα είναι σκληρή και θα πρέπει να είναι επίμονη από τις Ελληνικές Αρχές  ώστε να  εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που  φέρνουν σε κίνδυνο μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς.

Θεωρούμε πως η στήριξη από την πολιτεία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι δεδομένη σε προσωπικό  και οχήματα, καθώς η προσπάθεια που λαμβάνει χώρα έως τώρα με τις υπάρχουσες δυνάμεις  έχει εξαντλήσει το προσωπικό πέραν των δυνάμεων του.

Δεδομένης όμως μιας  συλλογικής προσπάθειας που προάγει την ασφάλεια στη Χώρα, η συνέχιση των μέτρων θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία ώστε να περιοριστούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που διακινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εύκολου χρήματος.