ΚΡΙΟΣ Ο Ερμής στον Τοξότη σε καλεί να περιορίσεις τα πολλά «σούρτα-φέρτα» και να μείνεις προσηλωμένος/η στα αναγκαία, προσέχοντας μάλιστα κάποιες «κρίσιμες» όσο και τυπικές λεπτομέρειες. Επιπλέον, σε καλεί να δώσεις έμφαση στην βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου και στην εκμάθηση πραγμάτων, αφού είναι πιθανό να περάσεις από κάποιου είδους εξετάσεις και να κριθείς για την επάρκειά σου. Παράλληλα, η Αφροδίτη απέναντί σου φέρνει πιέσεις και διλήμματα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου αλλά αν δεις ότι τα πράγματα παίρνουν μια τροπή που δεν σε συμφέρει, κάνε πίσω.

ΤΑΥΡΟΣ Στα οικονομικά σου το κλίμα δεν είναι γόνιμο, αντίθετα αναμένονται αναποδιές και έκτακτα έξοδα και εκείνο που επιβάλλεται είναι να κάνεις μια «στάση», ως προς τις επιθυμίες σου, λαμβάνοντας υπόψη σου κάποιους αντικειμενικούς περιορισμούς. Επιπλέον, με τον Ερμή να… ζει στην σκιά του Κρόνου, είναι σκόπιμο να κινηθείς νομότυπα για να μην σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο και φυσικά να μην δανείσεις χρήματα πουθενά. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Ζυγό σε καλεί να φροντίσεις την υγεία και την διατροφή σου, ξεκινώντας ίσως μια δίαιτα που θα προλάβει τα… χειρότερα!

ΔΙΔΥΜΟΙ Ο… κακοδιάθετος Ερμής απέναντί σου μπορεί να σε φέρει ενώπιον διλημμάτων ή καταστάσεων που ίσως και να αντιβαίνουν τα «θέλω» σου, σε αυτήν την φάση όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις και να τις παραπέμψεις στο εγγύς μέλλον, όταν δηλαδή θα έχεις στην διάθεση σου όλα εκείνα τα στοιχεία και τις πληροφορίες, που θα συμβάλλουν στο να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ανάλογες επιφυλάξεις πρέπει να έχεις και στις συνεργασίες σου. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον 5ο ηλιακό οίκο σου μπορεί να φέρει μια στενοχώρια στα προσωπικά σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Με τον Ερμή να «ζορίζεται», η ανεύρεση μιας οριστικής λύσης στα εργασιακά σου δείχνει για την ώρα ανέφικτη. Είναι προτιμότερο λοιπόν να περιμένεις, ακόμη κι αν οι καταστάσεις πιέζουν, δίνοντας έμφαση στην σωστή προετοιμασία σου, ενώ αν προκύψει κάτι επείγον, κινήσου με γνώμονα το «μικρότερο κακό». Επιπλέον, η υγεία σου χρειάζεται παραπάνω προσοχή αφού το άγχος σου μπορεί να «σωματοποιηθεί» με κάποιο σύμπτωμα Παράλληλα, με την Αφροδίτη στον 4ο ηλιακό οίκο σου να βρίσκεται κι αυτή υπό πίεση είναι πιθανό να στενοχωρηθείς από έναν δικό σου άνθρωπο.

ΛΕΩΝ Σήμερα ο Ερμής στον Τοξότη δεν έχει… όρεξη για πολλά-πολλά, αντίθετα μπορεί να σε «φορτώσει» με επιπλέον άγχος κι αγωνία για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Το «φάρμακο» όμως δεν είναι να αρχίσεις να κριτικάρεις του στυλ «εγώ σου τα έλεγα» αλλά να του συμπαρασταθείς μέχρι τουλάχιστον να έρθει «στα ίσα του». Παράλληλα, με μια «κουρασμένη» Αφροδίτη στον Ζυγό οι επαφές και οι συναντήσεις σου θα αποδειχθούν κατώτερες των προσδοκιών σου, ιδιαίτερα ως προς την διασκέδασή σου. Προτίμησε λοιπόν να κάνεις «παρέα» με διαβάσματα και μελέτες, άντε και με καμιά ταινία!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Φαίνεται πως ένα οικογενειακό θέμα «κολλάει» αλλά με τον Ερμή στον 4οηλιακό οίκο σου να κινείται σε… Κρόνιους ρυθμούς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να υπάρξει άμεση λύση, παρά μόνον ένας προσωρινός συμβιβασμός, που θα κρατήσει τις ισορροπίες ως έχουν. Επιπλέον και σε μια ρεαλιστική βάση, δώσε προτεραιότητα σε όσα ελέγχεις εσύ και μπορούν να γίνουν, ξεκινώντας ίσως από κάποιες αναγκαίες επισκευές στον χώρο σου, στα πλαίσια μιας συντήρησης. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Ζυγό φέρνει αναγκαία έξοδα,, μεταθέτοντας για αργότερα μια σημαντική αγορά ή επενδυτική κίνηση.

ΖΥΓΟΣ Ο Ερμής στον 3ο ηλιακό οίκο σου δεν συγχωρεί λάθη και σε θέλει προσεκτικό στις μετακινήσεις σου και τον χειρισμό μηχανημάτων που θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Αν μάλιστα κυκλοφορήσεις στον έξω κόσμο, να περιμένεις καθυστερήσεις και αναποδιές. Επιπλέον οι ανάγκες της καθημερινότητάς σου αλλά και της δουλειάς σου απαιτούν καλύτερη οργάνωση από πλευράς σου αλλά και την κάλυψη κενών στην κατάρτισή σου. Παράλληλα, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου δεν ευνοεί μια αλλαγή look κι είναι προτιμότερο να συμβιβαστείς για την ώρα με μια πραγματικότητα που δεν σου αρέσει και τόσο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ο «πιεσμένος» Ερμής στον Τοξότη σε καλεί να κατανείμεις αρμοδιότητες, ώστε να μην «φορτωθείς» με ευθύνες άλλων, ιδιαίτερα σε οικονομικά ζητήματα. Όσον αφορά δε σε αγορές και επενδυτικές κινήσεις, διατήρησε τις επιφυλάξεις σου, αφού στην παρούσα φάση οι συνθήκες δεν σε ευνοούν, προέχει μάλιστα η κάλυψη των υποχρεώσεών σου, είτε με το καλό, είτε με το… ζόρι! Παράλληλα, η Αφροδίτη στον 12ο ηλιακό οίκο σου σε φέρνει σε ένα προσωρινό αδιέξοδο στα προσωπικά σου, ενώ και η φυσική σου κατάσταση δεν είναι στα καλύτερά της, γι’ αυτό μην ξεπεράσεις τα όρια της αντοχής σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ Με τον Ερμή στο ζώδιό σου να επηρεάζεται από τον Κρόνο, η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών θα αποδειχθεί μια σπατάλη χρόνου, αφού οι συνθήκες δεν σε ευνοούν και θα συναντήσεις σημαντικά εμπόδια. Μπορείς ωστόσο να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη συζητώντας με τους ενδιαφερόμενους τις λεπτομέρειες ενός εγχειρήματος, που θα μπορούσε να ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον κι όταν πια θα υπάρχουν οι σωστές προδιαγραφές. Παράλληλα η Αφροδίτη στον Ζυγό δημιουργεί ένα στενόχωρο κλίμα και στις φιλίες σου, ίσως μάλιστα να απογοητευτείς από κάποιες συμπεριφορές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ο Ερμής στον 12ο ηλιακό οίκο σου σε καλεί μεν να καταγράψεις τα πεπραγμένα σου και να οργανωθείς, χωρίς ωστόσο να προβείς σε άμεσες κινήσεις, αφού για την ώρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειαστείς μια μικρή ιατρική φροντίδα ή να κάνεις κάποιες αναγκαίες εξετάσεις. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Ζυγό αναδεικνύει σύνθετα προβλήματα στην καριέρα σου, με το κύριο ζητούμενο να είναι η διατήρηση των ισορροπιών, έστω κι αν από πλευράς σου χρειαστεί να βάλεις νερό στο κρασί σου. Επιπλέον η «γερουσία» έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις, γι αυτό να την έχεις από κοντά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ο Ερμής στον Τοξότη δεν είναι στις… καλές του και εσύ δεν πρέπει να αγνοήσεις τις τυπικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουν τα σχέδια σου. ιδιαίτερα αν συνδέονται με μια συλλογική προσπάθεια. Αν πάλι ένας φίλος ή μια φίλη σε κριτικάρει υπέρ το δέον, μην κοντράρεις «στα ίσα», δώσε του/της όμως να καταλάβει ότι υπάρχουν και όρια! Παράλληλα και η Αφροδίτη στον Ζυγό σε πιέζει να ενδώσεις σε πληκτικές αλλά κατά κάποιο τρόπο αναγκαίες συναναστροφές, βάζοντας στο περιθώριο κάθε πρόθεσή σου για διασκέδαση. Επιπλέον, μπορεί να μάθεις κάτι στενόχωρο για έναν συγγενή σου.

ΙΧΘΥΕΣ Ο Ερμής στον Τοξότη ανοίγει μια μικρή μεν αλλά… δύσκολη παρένθεση στα επαγγελματικά σου, αντί όμως να αναζητήσεις τρόπους για να ξεγελάσεις τον «εχθρό», είναι προτιμότερο να περιμένεις, μέχρι να λάβεις τους «οιωνούς» για να προχωρήσεις. Ίσως μάλιστα χρειαστεί να έρθεις σε φέρει σε επαφή με «τεχνοκράτες» που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια και θα σε προετοιμάσουν κατάλληλα. Παράλληλα, και η Αφροδίτη στον 8ο ηλιακό οίκο σου σε «στριμώχνει» με ανάγκες και απαιτήσεις που δεν είναι εύκολο να καλύψεις χωρίς να στερηθείς ένα μέρος από την… χαρά σου!   Γιάννης Ριζόπουλος