ΠΑΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Καθηγητές στον Γέρακα. Αλήθεια τι σκέφτονταν την ώρα που απέβαλαν τα παιδιά επειδή δήλωσαν ότι αγαπούν την πατρίδα; Τι διδάσκουν στον υπόλοιπο χρόνο στα παιδιά μετά από αυτήν την χυδαιότητα οι δάσκαλοι; Όταν πρέπει να διδάξουν για την πατρίδα, τα σύνορα της και τους αγώνες των προγόνων που πλήρωσαν με το αίμα τους για να μπορούν σήμερα αυτοί ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ να λένε τις αρλούμπες στα παιδιά και αυριανούς Έλληνες πολίτες; Πόσοι μουτζαχεντίν του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στην μαθητική κοινότητα; Ποιος θα προστατέψει την ιστορία αυτού του τόπου αν όχι οι δάσκαλοι;

Τέλος και ο Δημοσθένης Σταματιάδης από τους ΑΝΕΛ της Ξάνθης όπου εμμέσως πλην σαφώς αφήνει αιχμές κατά της Ούτση, συντονιστού των ΑΝΕΛ στην ΑΜΘ. Κύκλοι της Ούτση λένε ότι το έκανε για να μπορέσει να βρει ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Εμείς μιλήσαμε με την ίδια και δεσμεύθηκε ότι θα αποστείλει Δελτίο Τύπου όπου και θα εξηγεί την θέση της στις έμμεσες κατηγορίες που αφήνει ο Δημοσθένης να αιωρούνται στον πολιτικό αέρα της Ξάνθης.

Δίνει λεφτά ο υφυπουργός από την Ξάνθη για να προστατευτούν λέει οι πολίτες της ΑΜΘ από τα πλημυρισμένα ποτάμια. Εκλογές έρχονται και κάπως οι υπουργοί και υφυπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβγούν έστω και αν τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Πάντως τώρα που ο Γιαννακίδης δίνει ένα σκασμό λεφτά για να μην πνιγούμε, πρέπει να του πούμε και ένα μπράβο που μας λυπήθηκε και έδωσε – δεν ξέρω αν είναι από την τσέπη του – αλλά στα χαρτιά τουλάχιστον τα έδωσε, λεφτά για να μην πνιγούμε.

Για τους παράνομους μετανάστες ήρθε η Νοτοπούλου τους επαγγελματίες των σχολών οδηγών είδε. Άλλα αντί άλλων δηλαδή. Άλλωστε όλη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλα αντί άλλων. Εκείνο όμως που κρατείτε σαν επτασφράγιστο μυστικό είναι η συνάντηση της Νοτοπούλου με τους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες και φυσικά ο υπερσυριζα της Ξάνθης Χατζηθεδώρου. Τι στην ευχή ειπώθηκε στην συνάντηση; Γιατί οι δημαρχαίοι και ο αντιπεριφεριάρχης  δεν μιλάνε; Γιατί δεν λένε τι ειπώθηκε εκεί μέσα; Είναι σίγουρο ότι η Νοτοπούλου τους υποσχέθηκε στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές αν δεχτούν τους λάθρο μέσα στα σπίτια μας. Είναι βέβαιο ότι δεν θα ξαναβγούνε όλοι τους χωρίς στηρίξεις και σου λέει φέρε μωρέ τους λάθρο στην Σταυρούπολη αφού θα ξαναβγούμε έστω και με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβγεί.

Μάθαμε ότι η περιφέρεια έδωσε 265.000 ευρώ στον πράκτορα δήμαρχο του Ιάσμου για να κάνει την δουλίτσα του και να ξαναεκλεγεί. Βλέπετε ο Μέτιος μεταξύ του Καδή Ισμέτ και του Οντέρ υποψηφίου δημάρχου του Ιάσμου και πρώην περιφερειακού του συμβούλου, παιδιά του προξενείου όλοι τους, διαλέγει τον Καδή. «Περπατημένα» μονοπάτια για τον Μέτιο και τον Καδή και ο νοών νοείτο. Κατακαημένη Θράκη τι σούμελε να πάθεις.

Αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Ξάνθης για τις μετακινήσεις ειδικευμένου προσωπικού σε άλλες θέσεις – σίγουρα μη αρεστών πολιτικά στον μουτζαχεντίν του ΣΥΡΙΖΑ διοικητή του νοσοκομείου – είναι το λιγότερο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και φυσικά κανενός εισαγγελέα το αυτί δεν ιδρώνει. Ότι δηλαδή ο διοικητής του νοσοκομείου βάζει έναν σκαφτιά για να κάνει εγχειρίσεις και το αντίστροφο, είναι σα να μου λέει και μένα να γίνω αστροναύτης. Επιτέλους πότε κάποιοι κομματικοί εντεταλμένοι θα πάψουν να έχουν παρωπίδες. Σώστε βρε πρώτα την υγεία του κοσμάκη και μετά κάντε τα πολιτικά τερτίπια σας.