Είναι ο κορυφαίος μέσος στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπο του Νάτχο έναν εξαιρετικό μέσο που μπορεί να δώσει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Και το έκανε ο Ισραηλινός από την στιγμή που μπήκε στο ματς. 

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Και ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία των ερυθρόλευκων το «διπλό» στην έδρα των κίτρινων, καθώς η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα «στραβοπατήματα» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Είναι όμως και μια πολύ σημαντική νίκη γιατί επιβεβαιώνεται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ τους, τον κορυφαίο μέσο του πρωταθλήματος.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπίμπαρς Νάτχο, ο οποίος έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι αγωνιστική κατάσταση θα είναι ο Ισραηλινός σε ένα ή σε δυο μήνες από σήμερα.

Αυτό όμως που βλέπουμε αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο Νάτχο είναι ο κορυφαίος μέσος στο πρωτάθλημα, με βάση τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα του. Και θα πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε ότι μάλλον θα έπρεπε να έχει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Η ουσία πάντως είναι μία. Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει στο πρόσωπο του Νάτχο έναν εξαιρετικό μέσο που μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Και το έκανε ο Ισραηλινός από την στιγμή που μπήκε στο ματς. Όπως το είχε κάνει και σε πολλά ακόμα παιχνίδια των ερυθρόλευκων την φετινή σεζόν.

Ο Ισραηλινός μέσος έδωσε ηρεμία στην μεσαία γραμμή των πειραιωτών. Έδωσε καθαρό μυαλό, έδωσε κράτημα μπάλας, έλεγχο ρυθμού αλλά παράλληλα έδωσε και μια τριαντάρα πάσα για σεμινάριο στην φάση του γκολ.

Ήταν μια πάσα που θα ζήλευε και ο πλέον τεχνίτης μέσος, καθώς ο Νάτχο είδε την κίνηση του Κούτρη στην πλάτη της άμυνας. Και αν παρατηρήσετε ο Κούτρης δεν χρειάζεται να κάνει κοντρόλ. Υπογραφή Μπίμπαρς Νάτχο και μετά 1-0 με τον Χασάν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτονταν πριν από το ματς, πως θα χωρούσε τον Ισραηλινό και τον Φορτούνη στο βασικό σχήμα της ομάδας του. Τελικά αποφάσισε να αφήσει τον Νάχτο εκτός αρχικού σχήματος αλλά χρειάστηκε να «μεταθέσει» στα φτερά τον Φορτούνη για να μπει στο ματς ο Ισραηλινός.

Έκρινε λοιπόν το παιχνίδι ο Νάτχο για τους ερυθρόλευκους; Ναι. Ήταν ο μόνος που ξεχώρισε από τον Ολυμπιακό στο ματς; Όχι βέβαια. Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη βραδιά τον Σισέ, τον Σα, τον Κούτρη. Στεκόμαστε όμως στην παρουσία του Νάτχο γιατί ο Ισραηλινός εξελίσσεται σε καταλυτικό παράγοντα σε πολλές νίκες της ομάδας του λιμανιού κι αυτό φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο έμπειρος μέσος των ερυθρόλευκων είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού και προσφέρει στον Ολυμπιακό όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν πολύτιμο σε δύο μεγάλες ρωσικές ομάδες αλλά και στην Εθνική ομάδα του Ισραήλ.

Ο Νάτχο έβγαλε τους ερυθρόλευκους από την δύσκολη θέση στο Βικελίδης και ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να βρει τρόπο για να πετύχει την συνύπαρξη του Ισραηλινού μέσου με τον Φορτούνη, στο αρχικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού.

Όπως και να χουν τα πράγματα, ότι κι αν αποφασίσει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού για την συνέχεια, ένα είναι το σίγουρο. Ο Νάτχο είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος.