Δήμος Ξάνθης – Τέλος εποχής

Με κλειστά τα χαρτιά του – για ευνόητους λόγους – ο Σάββας Μελισόπουλος με ανάρτηση του στο facebook δηλώνει παρόντας στην προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα αυτής της πόλης με συμμαχίες και κινήσεις πολιτών. Ποιο συγκεκριμένα ο Σ. Μεσλισόπουλος στην ανάρτηση του καυτηριάζει μεν τα κακώς κείμενα, όμως δεν προτείνει – σε αυτήν του την ανάρτηση- λύσεις. Προφανώς αυτές θα τις ακούσουμε όταν η κίνηση πολιτών πάρει σάρκα και οστά. Ελπίζουμε όλοι οι Ξανθιώτες πλέον ότι αυτοί που θα κληθούν να πάρουν τα ηνία της πόλης, να κρατήσουν τον λόγο τους και ότι υποσχεθούν να το πράξουν προς όφελος των δημοτικών να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού και να τον κρατήσουν. Διαφορετικά και αυτοί  θα είναι μία από τα ίδια.

Ζούμε, κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε μία πόλη που έχει αρχίσει να μη μας αρέσει πια…
Η καθημερινότητα της πόλης, το κυκλοφοριακό της, τα έργα υποδομής, ο πολιτισμός που εκπέμπει, παραμένουν για δεκαετίες στάσιμα και χωρίς κανένα σημάδι προόδου.
Λες και για κάποιον λόγο το ρολόι της πόλης σταμάτησε ξαφνικά στην εποχή Αμοιρίδη.
Ιδιαίτερα όμως τα τελευταία χρόνια, η πόλη κινείται σε ρυθμούς απίστευτης στασιμότητας και τέλματος.
Σαν να έχει πέσει ένα βαρύ σύννεφο κατάθλιψης πάνω από την πόλη…
Μερίδιο ευθύνης βέβαια για αυτήν την κατάστασή έχουμε όλοι..
Όχι όμως το ίδιο …
Δεν έχει δηλαδή την ίδια ευθύνη ένας απλός πολίτης, με εκείνη που έχουν όλοι αυτοί που για δεκαετίες ολόκληρες διαχειρίστηκαν την τύχη της πόλης και την έφεραν σε αυτό το σημείο.
Αυτή η εποχή όμως της παρακμής δεν πρέπει και δε θα συνεχιστεί άλλο.
Ούτως ή άλλως σε λίγους μήνες φτάνει και τυπικά στο τέλος της.
Σε μια προσπάθεια πραγματικής αλλαγής αυτής της κατάστασης, έχω αναλάβει εδώ και καιρό την ευθύνη να συντονίσω μία μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης και κοινής δράσης συμπολιτών μας που έχουν την ίδια αγωνία για την τύχη της πόλης, η οποία προσπάθεια μπορεί και πρέπει μας οδηγήσει μακριά από αυτό το αδιέξοδο.
Σε αυτήν, συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, άνθρωποι της καθημερινότητας και της εργασίας οι οποίοι ήδη έχουν αποφασίσει να αφήσουν την αδράνεια και να μπουν μπροστά έτσι ώστε να αλλάξει οριστικά αυτή η καταστροφική για όλους μας πορεία του Δήμου μας.
Με νέα πρόσωπα, νέα λογική, νέα φιλοσοφία!!
Χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε το παρελθόν, ούτε το παρόν, αλλά μόνο το μέλλον αυτής της πόλης.
Ήδη, εδώ και ένα χρόνο περίπου, επεξεργαζόμαστε σε ομάδες δουλειάς την αλλαγή του τρόπου σκέψης αλλά και φιλοσοφίας όλων των συμπολιτών μας, και βέβαια τους συγκεκριμένους άξονες των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα επιχειρηθούν άμεσα στην πόλη.
Το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά κυρίως το γιατί…
Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να πειστεί και ο τελευταίος συμπολίτης μας για κάθε αναγκαία ενέργεια ή δράση που θα πραγματοποιήσουμε.
Με όραμα, συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα που θα τηρηθεί μέχρι κεραίας.
Τέλος οι αποσπασματικές λύσεις και οι «φαεινές» ιδέες της τελευταίας στιγμής…
Μακριά επίσης από λογικές ρουσφετιού ή συναλλαγής….
Μακριά από λογικές..ανθρώπων ή πολιτικών που με ένα τηλέφωνο μας λύνουν όλα τα προσωπικά μας ζήτημα, τα κάνουν «όλα» με έναν περίεργο τρόπο, άσχετα βέβαια εάν δεν ενδιαφέρονται ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, παρά μόνο για τα δικά τους προσωπικά ή πολιτικά συμφέροντα.
Πιστεύω ότι σήμερα θα πρέπει να αναζητήσουμε όλοι πώς ο Δήμος μας σύντομα θα ανακτήσει την παλιά του αίγλη, πώς θα αναπτύξει και πάλι την εξωστρέφειά του, την ανταγωνιστικότητα και τον Ευρωπαϊκό του προσανατολισμό.
Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια ενωμένοι όλοι μαζί οι πολίτες χωρίς κοινωνικές ή κομματικές ταμπέλες αντιλαμβανόμενοι το ιστορικό ΤΕΛΟΣ μιας ΕΠΟΧΗΣ αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται να περάσουμε γρήγορα στη ΝΕΑ, με όραμα, ελπίδα και κυρίως με διάθεση για δημιουργία.
Αυτή η κίνηση πολιτών πιστεύουμε ότι σύντομα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα αλλαγής που θα συμπαρασύρει όλη την πόλη σε μια πραγματική και ουσιαστική ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Πρέπει να ξαναστήσουμε την Ξάνθη και τα Δημοτικά μας Διαμερίσματα στα πόδια τους.
Η Ξάνθη πρέπει και πάλι να ανακτήσει τον ρυθμιστικό ρόλο που είχε παλαιότερα σε σχέση με όλη τη Θράκη.
Οι νέοι πολίτες αυτού του Δήμου προσυπογράφουν τη μεγάλη αλλαγή και τη μετάβαση στη νέα εποχή!!!