Ο Κ. Ζαγναφέρης ήξερε

ΠΟΝΟΞΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ Η  ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

Σιγή ιχθύος από το στρατόπεδο Κ. Ζαγναφέρη. Πέρασαν 24 ώρες από την ανακοίνωση του Δ. Πέτροβιτς για την κάθοδο του σαν υποψήφιου Πρεριφερειάρχη και από τον Κ. Ζαγναφέρη δεν ακούστηκε κουβέντα σχετικά με την «αντάρτικη» κάθοδο του στην ΑΜΘ. Μάλιστα σε επίμονη ερώτηση της XanthiTimes.gr την ημέρα της παρέλασης, σημειωτέον ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα είχε την πληροφορία από την προηγουμένη ότι ο Πέτροβιτς θα ανακοίνωνε την κάθοδο του, ο Κ. Ζαγναφέρης απέφυγε να απαντήσει στην επίμονη ερώτηση μας αν θα κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ΑΜΘ. Πληροφορία διασταυρωμένη αναφέρει ότι ο Κ. Ζγναφέρης γνώριζε το «ρίξιμο» του(;) από τον Δ. Πέτροβιτς αν όχι ευθέως, γνώριζε ότι κάτι στηνόταν στον περίγυρο του

Όπως λένε οι πληροφορίες μας, την ημέρα που πήγε στην Αλεξανδρούπολη για να ευχηθεί στον Δ. Πέτροβιτς λόγω της ονομαστικής του εορτής, ο ίδιος ο Δ. Πέτροβιτς τον ενημέρωσε για την κάθοδο του και του δήλωσε την αποχώρηση του από την στήριξη των υπολοίπων 4 αντιπεριφερειαρχών στο πρόσωπο του.

Άρα ο Κ. Ζαγναφέρης γνώριζε από τις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ότι ο Δ. Πέτροβιτς θα ήταν υποψήφιος Περιρφερειάρχης. Τούς λόγους της υποψηφιότητας του θα τους αναλύσουμε αργότερα. Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για “λαγό” του Χ. Μέτιου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο Κ. Ζαγανφέρης δεν απάντησε στην ευθεία ερώτηση μας αν θα είναι υποψήφιος.

Που οδηγεί όλο αυτό;

Φυσιολογικά ο Κ. Ζαγναφέρης αν δεν κατέβει ανεξάρτητος Περιφερειάρχης, τρίτος στην σειρά υποψήφιος της ΝΔ στην ΑΜΘ, καίει το πολιτικό του μέλλων – με δεδομένο ότι οι Μητσοτακικοί θα προσπαθήσουν να κατεβάσουν «καθαρόαιμο» ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη –  εκτός πλέον, όπως μας λένε άνθρωποι που παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα στην Ξάνθη –  αν στρέψει την πολιτική του πορεία στην διεκδίκηση του δήμου Ξάνθης.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η παρέμβαση του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, όταν στην επίμονη ερώτηση μας προς τον Κ. Ζαγναφέρη αν θα είναι τελικά υποψήφιος ή όχι, ο δήμαρχος απάντησε βιαστικά «θα κατέβει, θα κατέβει» προσπαθώντας προφανώς να καθησυχάσει τον εαυτό του από τον επερχόμενο κίνδυνο, να λειτουργήσει ο Ζαγναφέρης ως αντίπαλος του,  συγκεντρώνοντας στην παράταξη του όλους τους «Κοντικούς» όπως Π. Λύρατζη.

Πλέον ο Κ. Ζαγναφέρης μετά την απομάκρυνση του ενδεχομένου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, θα εξελιχθεί  ένας επικίνδυνος πολιτικός αντίπαλος του Χ. Δημαρχόπουλου και κάτι μας λέει ότι κάτω από την ομπρέλα του θα μπορούσε ίσως να μαζέψει όλους τους «αντιφρονούντες» μαζί με τον Τσέπελη, Μούρκα, Πυρνάρη (για την τελευταία αμφιβάλουμε αλλά ποτέ δεν ξέρει κανένας), και λοιπούς άλλους όπως Κυριακίδη που ψάχνει και αυτός πολιτική στέγη.

Οπότε όπως αναλαμβάνετε κανείς, η αποχώρηση Ζαγναφέρη από την ΑΜΘ, θα είναι ένας σοβαρός πονοκέφαλος για τον μέχρι πρότινος επιστήθιο φίλο του Χ. Δημαρχόπουλο.