Το πανηγύρι τελείωσε και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Οριστικά πλέον ο Χ. Μέτιος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με το χρίσμα της ΝΔ και καλό είναι πλέον όλα τα στελέχη της ΝΔ, ανεξάρτητα αν νοιώθουν πικρία, πρέπει να συνταχθούν υπό τον Χ. Μέτιο στην λογική πλέον, να μην φέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ΝΔ εν όψη μάλιστα και των Εθνικών εκλογών όποτε αυτές γίνουν.

Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στην Περιφέρεια συντάσσονται με την απόφαση του προέδρου του κόμματος ο οποίος ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις από τα πρώην στελέχη του αείμνηστου Γ. Παυλίδη στις επιλογές του Χ. Μέτιου  λανθασμένες ή μη,  κράτησε την δέσμευση του.  Από την στιγμή που η αρχική απόφαση του Κ. Μητσοτάκη ήταν όλοι οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και αυτό έπραξε και στην περίπτωση του Χ. Μέτιου, πλέον από εδώ και πέρα, καλό είναι, όσα στελέχη της ΝΔ της ΑΜΘ  δεν συμφωνούν  με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους από τώρα και αφού επιθυμούν να κινηθούν ανεξάρτητα από την θέση του προέδρου του κόμματος, να παραιτηθούν από μόνοι τους από θέσεις του κόμματος και να συνεχίσουν τον αυτοδιοικητικό τους αγώνα όπως αυτοί επιθυμούν.

Θα ήταν λάθος όμως του Κ. Μητσοτάκη να διαγράψει τα στελέχη του κόμματος στην ΑΜΘ που δεν συμφωνούν με την επιλογή του όπως έκανε στην Ήπειρο. Η ζημιά που θα κάνει στο κόμμα στην περιοχή μας θα είναι πολλαπλάσια από τα οφέλη στις Εθνικές εκλογές.

Ακολουθεί η δήλωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει.Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ολίγου, ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!

Στην συνέχεια ακολουθεί η πρόσκληση  του υποψηφίου περιφερειάρχη Χ. Μέτιου στα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να δηλώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του.

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00 στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Κακουλίδη 1, Κομοτηνή) όπου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος θα κάνει δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της στήριξης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Περιφερειάρχη στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019.