ΤΙ ΖΟΥΜΕ;

Ενώ οι Σκοπιανοί είναι έτοιμοι πλέον να πάρουν το όνομα, την ιθαγένεια, την γλώσσα της Μακεδονίας ο υπεύθυνος υπουργός –πόσο υπεύθυνος – λίγη πλέον σημασία έχει αφού την «δουλειά» την έκανε και μάλιστα όπως λένε οι εφημερίδες και με το αζημίωτο για πάρτι του και το υπουργείο εξωτερικών ανέλαβε ο επί 17 ώρες εργαζόμενος σε ολόκληρη την ζωή του Αλέξης και φυσικά με συνοδοιπόρο και στην εξωτερική πολιτική τον Πάνο ο οποίος έφαγε τον Φίλη, έφαγε τον Κοτζιά – Λέτε να φάει και τον Αλέξης; – και κάπου διαβάσαμε, κάπου ακούσαμε ότι θέλει να διώξει και τον ομοτράπεζο του Κουίκ από το ΥΠΕΞ.

Βρε λέτε να καθάρισαν τον Κοτζιά για να πάρει ο Πάνος και το ΥΠΕΞ; Σου τούτο το τσίρκο όλα να τα περιμένει κανείς και εν τω μεταξύ ο Ζάεφ βρήκε 80 που του χρειαζόταν για να μπει στην ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όμως πως αλλάζουν οι καιροί. Μέχρι και αυτό το σύνθημα ο Αλέξης έκλεψε από τον συγχωρεμένο και δεν βρίσκεται κανένας από το παλιό ΠΑΣΟΚ, αφού και Φώφη που το πήρε προίκα, δεν πάει τον Αλέξη στα δικαστήρια για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν ξέρω που θα βρει ο Αλέξης τους 151 για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών, όμως, αν ρίξουμε μια ματιά κατά Σκόπια μεριά, θα δούμε πόσα πορτοφόλια άνοιξαν και μπήκαν σε κάποιες τσέπες Σκοπιανών βουλευτών για να ψηφίζουν ακούγεται. Δεν το λέμε εμείς το λένε οι ειδήσεις.  Μέχρι και 2εκατομύρια ευρώ – μήπως δολάρια; δεν το γνωρίζω αλλά έχει σημασία;

Τελικά όταν ο Αλέξης λέει ότι τους 151 τους έχει στο τσεπάκι του προφανώς υπολογίζει και στα δολάρια του Σόρος ή στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ που λέει ο Πάνος ότι έφαγαν τον Κοτζιά.

Τι ζούμε όμως. Μα τι ζούμε.

Εν τω μεταξύ όσο εμείς βαυκαλιζόμαστε συντροφιά με Αλέξης και Πάνος, Πάνος και Αλέξης… οι Τούρκοι αμόλησαν τον Ο «Πορθητή» για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, το «Βarbaros» για έρευνες, η Τουρκία εκδίδει παράνομη NAVTEX, για σεισμικές έρευνες, σε περιοχή που καλύπτει την Κυπριακή ΑΟΖ  και σε λίγο καιρό θα θέλει να μπει στην υφαλοτρυπίδα μας ή υφαλοκρηπίδα μας. Δεν έχει σημασία πώς την λένε.  Αμέτη μωχαμέτη βάλθηκε Η Τουρκία γενικώς να μας παραβιάσει και ο Αλέξης με τον Πάνο τον δικό τους χαβά,  πώς δηλαδή να ικανοποιήσουν τα κέφια του Σόρος στο Σκοπιανό

Μα τι ζούμε επιτέλους

Άρα η Άγκυρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πώς αν δεν μας δώσετε τα μισά πετρέλαια εμείς θα τα πάρουμε όλα και άντε να δω τότε  τα Αμερικανάκια και τους Γερμαναράδες που χτυπούσαν στην πλάτη τον Αλέξης,  αν θα βάλουν κανένα «πλοίο» βοηθείας κατά το «χείρα βοηθείας», ή  θα βρεθούμε όλοι μαζί κατά Ιόνιο μεριά αφήνοντας την Τουρκία να χορεύει καρσιλαμά στο Αιγαίο.

Και παράλληλα βέβαια,  με την μεγάλη επιτυχία του Αλέξης στο Σκοπιανό,  ο Αλέξης κατάφερε ακόμη ένα μεγάλο κατόρθωμα. Μας έβγαλε λέει – δεν τα έσκισε τα μνημόνια… εντάξει δεν προλάβαινε ο άνθρωπος να τα σκίσει εκείνο τον καιρό γιατί … επί 17 ώρες διαπραγματευόταν με την Μέρκελ και μεταξύ μας δεν γνωρίζω αν η Μέρκελ είναι άνδρας ή γυναίκα και να με συμπαθούν οι Λοάτκι ή π@στ@δες ή γκαίη, αλλά τούδωσε και κατάλαβε του Αλέξη για 17 ώρες που τον είχε μαντρωμένο μέσα. Τέλος πάντων ο άνθρωπος (ο Αλέξης) δεν τα έσκισε τα μνημόνια αλλά μας έβγαλε έξω από αυτά.

Τι σχίσιμο μνημονίων, τι βγάλσιμο μνημονίων ξέσκισμα για τους Έλληνες το ένα ξέσκισμα και το άλλο και εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον οικονομολόγο – αναλυτή Γιώργο Στρατόπουλο, κινδυνεύουμε να γίνουμε σαν την Αλβανία του Εμβερ Χότζα και λέει παρακάτω ο άνθρωπος.

Ας μη μας ξεγελούν τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Και η Αλβανία του Χότζα ήταν δημοσιονομικά ισοσκελισμένη, αλλά παρέμενε στάσιμη για 40 ολόκληρα χρόνια. Το τι θέλει να πει ο ποιητής αρχίσαμε και το νοιώθουμε ποιο έντονα στο πετσί μας με τις περικοπές και την φορολογία που πέφτε και πλακώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά έχουμε αριστερή δημοκρατική κυβέρνηση τύπου Εμβέρ Χότζα. Όσο για το πλεόνασμα του Αλέξης που θέλει να γυρίσει το παιγνίδι δημιουργήθηκε από το κόψε κόψε από την αγορά για να τα δείξει στους Ευρωπαίους και να τα χώνει στα μυστικά κονδύλια και να αγοράζει σκοπιανούς δημοσιογράφους.

 ΟΡΕ ΤΙ ΖΟΥΜΕ;

Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο βλέπω στο facebook αγανακτισμένους Ξανθιώτες να τα «σέρνουν» στην Τατιάνα. Ποια; Την Τατιάνα γιατί λέει είπε κάτι για τους Ξανθιώτες. Μα καλά ρε παιδιά δεν έχει ο δήμος Ξάνθης σκουπίδια – τα πραγματικά εννοώ- με την Τατιάνα ασχολείσθε;