Δημόσιο ευχαριστήριο του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Όλες οι γλώσσες του κόσμου δε φτάνουν για να πω αυτό που αισθάνομαι.

Αν μου το έλεγε κάποιος πριν από 18 μήνες θα τον περνούσα τουλάχιστον για σεναριογράφο ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, σήμερα βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να γράφω όχι το πρώτο αλλά το δεύτερο δημόσιο ευχαριστήριο για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά με επανέφεραν στη ζωή. Για δυο ολόκληρα χρόνια έζησα με μηδενική ακοή, μια εμπειρία που εύχομαι να μην τη ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου.

Η περιπέτεια μου αυτή όμως είχε ευτυχώς ημερομηνία λήξης κι αυτό επειδή η Ελλάδα διαθέτει σπάνιους επιστήμονες, σαν κι αυτούς που βρέθηκαν στη ζωή μου..

Στις 30 Μαΐου του 2017 υποβλήθηκα στην πρώτη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την τοποθέτηση εμφυτεύματος το οποίο θα μου έδινε και πάλι τη δυνατότητα να ακούσω το γέλιο και τις φωνούλες των παιδιών μου, γνωρίζοντας πριν καν μπω στο χειρουργείο ότι η επέμβαση θα είναι απόλυτα επιτυχημένη αφού επέμβαση που γίνεται από τα χέρια του καθηγητή ΑΠΘ χειρούργου ΩΡΛ Κωνσταντίνου Μάρκου (Εθνικής Αμύνης 40, Θεσσαλονίκη, 54621,

τηλ. 2310229629) και των άξιων συνεργατών του δε μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Έναν μήνα μετά το χειρουργείο το θαύμα έγινε, ήμουν σχεδόν όπως και πριν κι αυτό το χρωστούσα στους προαναφερόμενους σπάνιους επιστήμονες και υπέροχους ανθρώπους.

Επειδή όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πριν από δυο μόλις ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2018 υποβλήθηκα σε μια ακόμα χειρουργική επέμβαση από τα ίδια θαυματουργά χέρια του Κωνσταντίνου Μάρκου και της Αναστασίας Κυπριώτου για την τοποθέτηση εμφυτεύματος και στο άλλο μου αφτί. Το αποτέλεσμα της επέμβασης δε χρειάζεται καν να το αναφέρω.

Το πολύ όμορφο όμως στην όλη υπόθεση είναι πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυο τρόπους για να θεραπεύουν τους ασθενείς τους, ο ένας τρόπος είναι ασφαλώς οι γνώσεις και οι ιατρικές τους δυνατότητες και ο άλλος τρόπος είναι η τόσο ανθρώπινη συμπεριφορά τους απέναντι στους ασθενείς τους.

Για να φτάσω όμως στο σημείο να γράφω αυτό το δεύτερο δημόσιο ευχαριστήριο χρειάστηκε να τρέξει για μένα ένας άλλος εξαιρετικός ΩΡΛ και υπέροχος άνθρωπος, ο Γιάννης Καρβέλης (Σαράντα Εκκλησιών 3, Ξάνθη, 67133, τηλ. 2541022170) χωρίς τη βοήθεια του οποίου ίσως να μην έφτανα ποτέ σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι σήμερα.

Είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή με διαβεβαίωσε πως θα κάνει το παν ώστε να επανέλθει η ακοή μου. Το είπε και το έκανε. Με έπιασε από το χέρι και με καθοδήγησε βήμα βήμα μέχρι να περάσω την πόρτα του χειρουργείου. Αυτοί είναι οι Έλληνες επιστήμονες και γι’ αυτό θα είναι πάντα ξεχωριστοί παγκοσμίως.

Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι αλλά όλες οι γλώσσες του κόσμου δε μου φτάνουν για να το καταφέρω.

Κωνσταντίνε Μάρκου, Νατάσα Κυπριώτου, Βασίλη Νικολαΐδη, Γιάννη Καρβέλη, μια μόνο ευχή αρμόζει στην περίπτωση σας. Ο θεός να μου κόβει μέρες και να σας τις δίνει σε χρόνια για να κάνετε και σε άλλους ανθρώπους το καλό που κάνατε σε μένα.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα