ΞΑΝΘΗ: Η Προεκλογική περίοδος και το «καλό» των εργαζομένων της ΔΕΥΑΞ

 

Σωτήριο έτος 2013: Δήμαρχος ο Μ. Στυλιανίδης. Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ ο Μ. Τσέπελης

Σωτήριο έτος 2018: Δήμαρχος ο Χ. Δημαρχόπουλος. Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ Ο οικονομολόγος Μαρίνος Σδρέβανος.

 

  1. οι διεθνής τοκογλύφοι διατάζουν την υποδουλωμένη Ελλάδα να κάνει περικοπές στους υπαλλήλους και μεταξύ αυτών και της ΔΕΥΑΞ.

Ο Μ. Τσέπελης τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, για κάποιον λόγο δεν τις κάνει.

Άλλοι είπαν προεκλογική περίοδος, άλλοι είπαν ασάφεια στον νόμο και ανέλαβαν οι δικηγόροι με το αζημίωτο να λύσουν την διαφορά.

Άρχισε ο δικαστικός αγώνας, αλλού δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι, αλλού έχασαν και στο τέλος εμφανίζεται μία μαύρη τρύπα στον ισολογισμό ύψους 319.000 ευρώ. Άλλοι λένε ότι αυτό το ποσόν μπορεί να φτάσει με τις προσαυξήσεις και τις 600.000 ευρώ.

Χρηστή η διοίκηση στην ΔΕΥΑΞ, αλλά η τρύπα των 319.000 στον ισολογισμό, παραμένει τρύπα.

Οι δικηγόροι αγωνίζονται νυχθημερόν, ο μεν ένας εμπειρότατος για το καλό της επιχείρησης, χάσει κερδίσει την αποζημίωση του θα την πάρει, ο άλλος μαχητικότατος, δεν είναι βέβαιο αν θα πληρωθεί αρκετά καλά, αλλά εκπροσωπεί με μία πολύ καλή πορεία τους εργαζομένους στα δικαστήρια και στις πολλές των περιπτώσεων οι εργαζόμενοι, στηρίζονται επάξια από τον νέο και δυναμικό δικηγόρο.

Μέχρις εδώ καλά και όλοι παλεύουν να βρουν το δίκιο τους.

Και ξαφνικά, εκεί που όλα είχαν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, άρχισε να μιλά για την τρύπα στον ισολογισμό και φυσικά για κακουργηματικές πράξεις και όλα τα σχετικά, προφανώς σκεπτόμενος ότι αν ανοίξει αυτή η συζήτηση θα καταφέρει να ανακόψει την πορεία του Μ. Τσέπελη και το μαύρισμα της εικόνας του στο προσωπικό της ΔΕΥΑΞ που από σύμπτωση έμαθε, ότι ο Τσέπελης, ενόψει της προεκλογικής περιόδου κάνει ανοίγματα στους εργαζόμενους για να τον στηρίξουν σαν υποψήφιο δήμαρχο. Δεν γνωρίζουμε αν εκ νέου τους έταξε ότι αυτήν την «τρύπα» των 319.000 ευρώ δεν θα την πληρώσουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι 100 περίπου εργαζόμενοι είναι 400 ψήφοι συν κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας που έπαιζαν παλιά, τις ένδοξες εποχές, τους «κομματάρχες» για τον εκάστοτε πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ. Οι αλήθειες πονάνε αλλά αυτές είναι. Άλλωστε εδώ ταιριάζει γάντι αυτό που λένε: Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Οι «17» της αντιπολίτευσης συν καναδυό της συμπολίτευσης, με ενυπόγραφο αίτημα τους προκαλούν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο «βούτυρο» στο ψωμί του Δημαρχόπουλου, νομίζοντας ότι θα βγάλουν «λαυράκι».

Την βραδιά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  ομολογουμένως του δημάρχου δεν του «βγήκε» ή του «βγήκε»; Θα φανεί στην πορεία.

Τι δεν του «βγήκε» του δημάρχου. Ότι όλοι ασχολήθηκαν με την διοίκηση Σδρέβανου και όχι με τα πεπραγμένα του Τσέπελη.

Τι του «βγήκε» του δημάρχου. Του βγήκε ότι στην ατμόσφαιρα της Ξάνθης αιωρείται αυτή την στιγμή η σκιά ότι ο Τσέπελης επειδή ήταν προεκλογική περίοδος τότε, δεν εφάρμοσε των νόμο των ξεπουλημένων της κυβέρνησης με εντολή των δανειστών, να γίνουν περικοπές και στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΞ.

Αυτό με την κατάλληλη αξιοποίηση από την πλευρά του Δημάρχου μέχρι τις εκλογές μπορεί να βλάψει πολιτικά τον Μ. Τσέπελη και ίσως εκεί ποντάρισε ο Δήμαρχος που σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, επιμελημένα δεν αναφέρθηκε στο όνομα του τότε προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελη.

ΚΕΡΔΟΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

Κέρδισαν αδιαμφισβήτητα οι δικηγόροι.

Θα μπορούσε τότε να λυθεί το πρόβλημα;

Βεβαίως με μία καλή συνεννόηση με τους εργαζόμενους το πρόβλημα δεν θα είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε και λίγα λίγα η επιχείρηση θα τους κρατούσε τα οφειλόμενα.

Γιατί δεν έγινε;

Οι λόγοι είναι καθαρά προεκλογικοί. Προσπάθησε ο Τσέπελης να κάνει τον καλό KAI για να μην δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους του; Πιθανών.

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος. «Για το καλό τους το έκανα». Δήλωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ποιο είναι ακριβώς το καλό των εργαζομένων από μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία αδυνατούσε να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση υπέρ των εργαζομένων, εφ όσο όλη η υπόθεση, σύμφωνα με τους δικηγόρους, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης;

Τελικά και ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλςο και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελης για το «καλό» των εργαζομένων πήγαιναν.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Προεκλογική περίοδος τότε, προεκλογική περίοδος τώρα.

Ποιόν από τους δύο να πιστέψουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ και ποιόν να ψηφίσουν.