Κοινωνία ώρα μηδέν Ν2. Τόπος εγκλήματος. Ορεστιάδα

Το αιτιολογικό της σύλληψης δύο νεαρών ατόμων από την αστυνομία στην Ορεστιάδα είναι πολύ ήπιο με δεδομένο ότι η πράξη είναι άκρως απάνθρωπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ορεστιάδας, συνελήφθησαν την 9-10-2018 το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο άτομα, ένας 28χρονος και μία 29χρονη, διότι παρέλειψαν να εμποδίσουν από την επαιτεία την ανήλικη κόρη τους.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά το παιδί ήθελε να ζητιανεύει αλλά οι «προστάτες» του, παρέλειψαν; (ξέχασαν); Να το εμποδίζουν;

Αντιλαμβανόμαστε τον δύσκολο ρόλο της αστυνομίας στην Ορεστιάδα, σε μία μικρή πόλη όπου σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε την πραγματική έννοια στις λέξεις.

Το ζευγάρι, «γονείς τέρατα» είναι βέβαιο ότι – δική μας εκτίμηση- έσπρωχνε το παιδί στην ζητιανιά ως προστάτες και νταβατζήδες και σαν τέτοιους θα πρέπει η αστυνομία και ο νόμος να αντιμετωπίζει τους εγκληματίες που μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία. Δηλαδή που σπρώχνουν τα παιδιά τους στην ζητιανιά αντί οι ίδιοι, όπως οφείλουν σαν «γονείς» να πάνε να δουλέψουν και να το προστατέψουν. Άραγε το χτυπούσαν; Άραγε το παιδί μετά την ζητιανιά πήγαινε στο σπίτι αν δεν συγκέντρωνε αρκετά από την «επαγγελματική δραστηριότητα», από φόβο μήπως το ξυλοφορτώσουν όπως γινόταν με το Δροσερόπουλο από την Κομοτηνή;

Και εδώ πλέον έρχεται η απουσία του κοινωνικού κράτους που ευαγγελίζονταν η κυβέρνηση Τσίπρα προεκλογικά.